«Αναβίωση» των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αποφάσισε ο ΟΑΕΔ
Η επαναφορά των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ, κατά την οποία ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, ενημερώθηκε και για τις σχεδιαζόμενες νέες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων. Για «επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους», που αποτελεί «απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας» μίλησε ο υπουργός.
Η επαναφορά των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Στη συνεδρίαση, την πρώτη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου διοικητή του Οργανισμού, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, παραβρέθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις σχεδιαζόμενες νέες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
Στην ανάγκη να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας, ενώ τόνισε ότι «η αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις, όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους» και αποτελούν «απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».
Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού είχαν περιοριστεί μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) τον Φεβρουάριο του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σέρρες: 26χρονη τραυμάτισε με μαχαίρι την 23χρονη συγκάτοικό της μετά από καυγά
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- To Eurogroup ψάχνει κοινή απάντηση απέναντι στην ακρίβεια – Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι
- Μπορούν οι δυνατές φιλίες να μας χαρίσουν χρόνια ζωής;
- Διαδήλωση χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στη Χιλή υπέρ της δωρεάν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση
- Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει 1η Απριλίου το myCAR
- Συνταγή: Μαροκινό κοτόπουλο με μπασμάτι
- Στροφή της ΕΕ στη μεταναστευτική πολιτική: «Πράσινο φως» για κέντρα απέλασης εκτός Ευρώπης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442