Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Εμείς συμμετέχουμε παντού, λέει ο Βενιζέλος για την «Προοδευτική Συμμαχία»

Εμείς συμμετέχουμε παντού, λέει ο Βενιζέλος για την «Προοδευτική Συμμαχία»

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μετέχουμε σε όλες τις διεθνείς συσσωματώσεις και δικτυώσεις γιατί πρέπει να επηρεάζουμε τους συσχετισμούς και στο όνομα των ιδεών μας αλλά και στο όνομα των εθνικών συμφερόντων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του στην «Προοδευτική Συμμαχία».

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μετέχουμε σε όλες τις διεθνείς συσσωματώσεις και δικτυώσεις γιατί πρέπει να επηρεάζουμε τους συσχετισμούς και στο όνομα των ιδεών μας αλλά και στο όνομα των εθνικών συμφερόντων» δήλωσε -μιλώντας στην Deutsche Welle- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του στην «Προοδευτική Συμμαχία».

Το ζητούμενο για τον κ. Βενιζέλο είναι ότι το σοσιαλιστικό κίνημα παγκοσμίως διέρχεται μια βαθιά κρίση. «Στην Ευρώπη ξεκίνησε πριν από μια 20ετία, όταν με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ δόθηκε προτεραιότητα στην οικονομική και νομισματική ενοποίηση και «υποχώρησε ο στόχος της πλήρους απασχόλησης και η έννοια της κοινωνικής Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει την ανάγκη αποκατάστασης της θεσμικής ισοτιμίας των κρατών-μελών.

«Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για ένα ευρωπαϊκό Νότο, ο οποίος όμως δεν είναι γεωγραφική έννοια, είναι πολιτική έννοια και για την ακρίβεια ιδεολογική και πολιτική.

» Γιατί ο ευρωπαϊκός Νότος υπάρχει μόνο όταν κάποιες χώρες ταυτίζονται στις αντιλήψεις με τις προοδευτικές σοσιαλιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη και μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς» εξηγεί.

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για τη μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση και για το κατά πόσο αυτό μεταφράζεται ως άρνηση να αναλάβει πολιτική ευθύνη.

Ο ίδιος αντικρούει αυτή την εκδοχή με το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι διέπεται από «κυβερνητισμό», για να συνεχίσει:

«Η κυβέρνηση τώρα χρειάζεται μία ανανέωση, χρειάζεται ανανέωση στόχων, μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία η οποία να είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που να αγγίζει όλο το έθνος, όχι μόνο τα τρία κόμματα, όλη την κοινωνία.»

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε για το θέμα της Χρυσής Αυγής και το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας:

«Εμείς έχουμε ασκήσει τεράστια πίεση, έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου εδώ και μήνες και πιστεύουμε ότι και ο νόμος πρέπει να ψηφιστεί, και ο κανονισμός της Βουλής πρέπει να τροποποιηθεί και να εφαρμοστεί αυστηρά. Είναι δυνατό να οπλοφορούν μέσα στη Βουλή ή να απειλούν με χυδαίες εκφράσεις μέσα στη Βουλή;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο