Ένταξη των Α’ και Δ’ ΔΟΥ Πειραιά στο νέο TAXIS
Στο νέο TAXIS εντάχθηκαν την Τρίτη οι Δ.Ο.Υ Α' και Δ' Πειραιά με αποτέλεσμα στο νέο σύστημα να έχουν ενταχθεί συνολικά έως τώρα 29 εφορίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινά η καταβολή των φορολογικών δηλώσεων και ο φορολογικός μηχανισμός παίρνει σταθερά κίτρινη κάρτα από την τρόικα σε κάθε αξιολόγηση.
Στο νέο TAXIS εντάχθηκαν την Τρίτη οι Δ.Ο.Υ Α’ και Δ’ Πειραιά με αποτέλεσμα στο νέο σύστημα να έχουν ενταχθεί συνολικά έως τώρα 29 εφορίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινά η καταβολή των φορολογικών δηλώσεων και ο φορολογικός μηχανισμός παίρνει σταθερά κίτρινη κάρτα από την τρόικα σε κάθε αξιολόγηση.
Με την ένταξη αυτών των ΔΟΥ στο νέο TAXIS, τονίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, «υπερκαλύπτεται ο στόχος του μνημονίου για ένταξη Δ.Ο.Υ που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της χώρας έως 30/06/2013, αφού ήδη από σήμερα έχουν ενταχθεί έσοδα που αντιπροσωπεύουν το 70,3%, ενώ έως 30/06/2013 θα έχει επιτευχθεί η ένταξη του 80% των εσόδων της χώρας».
Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημειώνει ότι: «Το κορυφαίο αυτό έργο που επιτελείται εσωτερικά στο υπουργείο είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους. Θέλω να επισημάνω ότι ήδη πετύχαμε και φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το στόχο της συμφωνίας, το οποίο είναι σημαντικό γεγονός, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τις εκταμιεύσεις των δόσεων.»
» Όμως, θέλω να τονίσω ότι δεν πετύχαμε αυτό το στόχο απλά επειδή το «γράφει» η συμφωνία, αλλά επειδή είναι το σωστό για τη χώρα και το ωφέλιμο για τον πολίτη. Αυτός ήταν και είναι ο οδηγός μας για κάθε δράση που υλοποιούμε στο υπουργείο».
Το νέο TAXIS, εξηγεί το υπουργείο, αποτελεί σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία 2 έτη και σταδιακά αντικαθιστά το παλαιό TAXIS.
Τα οφέλη του νέου TAXIS, όταν ολοκληρωθεί σε επίπεδο χώρας, είναι:
• Διαθέτει κεντρική βάση δεδομένων, έτσι ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ της χώρας. Καταργείται δηλαδή η έννοια της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
• Επιτρέπει την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων, όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω internet και οι πληρωμές μέσω τραπεζών.
• Μειώνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της κάθε ΔΟΥ, αφού δεν απαιτούνται πλέον τοπικοί servers.
Το έργο αυτό ξεκίνησε πιλοτικά από τη ΔΟΥ Κορίνθου το Δεκέμβριο 2012, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο στόχος είναι θα έχουν ενταχθεί όλες οι ΔΟΥ στο νέο TAXIS.
Στόχος είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη μέγιστη συλλογή εσόδων για το κράτος και ταυτόχρονα για τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
- Μπαρτσελόνα: 59 % «όχι» στον Λεβαντόφσκι
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442