Με σχέδια για επενδύσεις και αέρα αισιοδοξίας επέστρεψε ο πρωθυπουργός
Τα πολιτικά κέρδη από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ενώ προετοιμάζεται και για ένα νέο γύρο μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί βέβαιο ότι το θετικό κλίμα που καταγράφηκε στο Πεκίνο θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες πρωτεύουσες, που ήδη έχουν αρχίσει να ποντάρουν στην επιτυχία της ελληνικής προσπάθειας.
Τα πολιτικά κέρδη από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο θα επιχειρήσει να κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ενώ προετοιμάζεται και για ένα νέο γύρο μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρεί βέβαιο ότι το θετικό κλίμα που καταγράφηκε στο Πεκίνο θα έχει αντίκτυπο και σε άλλες πρωτεύουσες, που ήδη έχουν αρχίσει να ποντάρουν στην επιτυχία της ελληνικής προσπάθειας, τονίζουν Τα Νέα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι είναι σημαντικό σύντομα να αρθούν όσα γραφειοκρατικά εμπόδια θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την έλευση των κινεζικών επενδύσεων, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.
Τα θετικά σχόλια που καταγράφονται στον διεθνή Τύπο για την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα αποτελούν ακόμη ένα στοιχείο που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αισιοδοξεί για επενδυτικές κινήσεις και από άλλες χώρες.
Η γερμανική εφημερίδα Bild χαρακτηρίζει «νικητή» τον Έλληνα πρωθυπουργό και αναφέρεται τόσο στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Οίκο Fitch, όσο και στον χαρακτηρισμό «διασώστης» που χρησιμοποίησε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Η κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, με τη σειρά της, γράφει ότι η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη με τις επιδόσεις του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξυγιαντή» της ελληνικής οικονομίας που εστιάζει την προσοχή του στις μεταρρυθμίσεις και φέρνει την «αισιοδοξία πίσω στην Αθήνα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442