
Αρχίζει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο
Ξεκινά σήμερα Παρασκευή η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με τη σχετική διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του δικαιώματος είναι τα 2,8300 ευρώ.
Ξεκινά σήμερα Παρασκευή η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με τη σχετική διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου.Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του δικαιώματος είναι τα 2,8300 ευρώ.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου που έχει ανακοινώσει η Alpha Bank, οι σημαντικότερες ημερομηνίες είναι οι εξής:
- 17/5/2013: Έναρξη διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης.
- 27/5/2013: Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων προτίμησης.
- 31/5/2013: Λήξη περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και προεγγραφής.
- 3/6/2013: Ανακοίνωση στο ΗΔΤ και στην ιστοσελίδα του ΧΑ για την κάλυψη της αύξησης και τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών.
- 4/6/2013: Έγκριση από το δ.σ. του ΧΑ της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και των Warrants.
- 7/6/2013: Πίστωση από την ΕΧΑΕ των μετοχών και των Warrants στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο ΣΑΤ.
- 10/6/2013: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και των Warrants.
Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών έως 550 εκατ. ευρώ και έκδοση και διάθεση έως και 1.250.000.000 νέων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου άυλων μετοχών της τράπεζας ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμής διάθεσης 0,44 ευρώ ανά μετοχή (και ειδικότερα, για το ποσό έως 457,1 εκατ. ευρώ με την άσκηση δικαιωμάτων προτιμήσεως υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 1,944456 νέες μετοχές προς μία παλαιά και δικαιώματος προεγγραφής, ενώ για το υπόλοιπο ποσό έως 92,9 εκατ. ευρώ με τη διάθεση νέων κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου άυλων μετοχών από το διοικητικό συμβούλιο με ιδιωτική τοποθέτηση και περιορισμό των δικαιωμάτων προτίμησης).
Όπως είναι γνωστό, για το μέρος της αύξησης με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης ύψους 457,1 εκατ. ευρώ υφίσταται εγγύηση κάλυψης.
Παράλληλα θα υπάρξει εισφορά ομολόγων κυριότητας του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έκδοσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διάθεση νέων, κοινών, ονομαστικών άυλων μετά ψήφου μετοχών της τράπεζας ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία και τιμής διάθεσης 0,44 ευρώ ανά μετοχή, για το υπόλοιπο ποσό, χωρίς τη χορήγηση δικαιωμάτων προτίμησης ώστε να καλυφθούν οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας.
Συνολικά θα εκδοθούν 10.388.636.364 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και τιμής διάθεσης 0,44 ευρώ για κάθε νέα μετοχή και θα αντληθούν κεφάλαια ύψους 4.571 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αττική: Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα σε ΑΤΜ και επαγγελματικό αυτοκίνητο
- «Αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν που μας έδωσε «από σεβασμό» 20 τάνκερ με πετρέλαιο, δηλώνει ο Τραμπ
- Ελ Σαλβαδόρ: Να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητά η HRW από τον Μπουκέλε
- Ιράν: Πάνω από 100.000 πολιτικά κτίρια έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από τις επιδρομές ΗΠΑ και Ισραήλ
- Γάζα: 9 νεκροί σε πλήγματα του Ισραήλ – «Κοριτσάκι» ανάμεσα στους σκοτωμένους
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε από έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442