Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος το φετινό καλοκαίρι με καύσωνες διαρκείας
Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών φαίνεται πως θα ζήσουμε φέτος με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο για μεγάλα διαστήματα. Ο υδράργυρος θα «πιάσει» 40άρια από τον Ιούνιο, ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός θα είναι ο Ιούλιος, ενώ χωρίς βροχές και μπουρίνια αναμένεται ο Αύγουστος.
Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών φαίνεται πως θα ζήσουμε φέτος με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο για μεγάλα διαστήματα.
Ο υδράργυρος θα «πιάσει» 40άρια από τον Ιούνιο, ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός θα είναι ο Ιούλιος, ενώ χωρίς βροχές και μπουρίνια αναμένεται ο Αύγουστος.
«Αρκετά υψηλές αναμένεται να είναι οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν το φετινό καλοκαίρι και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εντείνοντας το αίσθημα του καύσωνα» δήλωσε στον Τύπο της Κυριακής, ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ, Μιχάλης Σιούτας.
«Ακόμα και αν δεν σημειωθούν ισχυροί καύσωνες με τον υδράργυρο να καταγράφει πολύ υψηλές τιμές, η παρατεταμένη διάρκεια θερμοκρασιών πάνω από τα κανονικά επίπεδα δημιουργεί το αίσθημα καύσωνα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στον οργανισμό, αλλά και στα ζώα» σημειώνει ο μετεωρολόγος.
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνισή της ήδη από τις αρχές Μαΐου και τον Ιούνιο ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο, αγγίζοντας του 40 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που αναμένεται να καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι τα ηπειρωτικά της Στερεάς, της Θεσσαλίας, αλλά και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.
Ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός αναμένεται να είναι και ο Ιούλιος, με πιθανά παρατεταμένα διαστήματα υψηλών θερμοκρασιών ή ακόμα και καύσωνα.
Ο Αύγουστος διαφαίνεται να είναι ένας ζεστός μήνας με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στα κανονικά επίπεδα του μήνα. Ωστόσο οι καλοκαιρινές μπόρες και τα μπουρίνια που εμφανίζονται συνήθως τον μήνα αυτό δείχνουν πως φέτος θα είναι μειωμένα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία και ΗΠΑ «θα υπογράψουν συμφωνία για τη διάνοιξη σήραγγας που θα διασχίζει τον Βερίγγειο Πορθμό»
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442