Έκτακτα οικονομικά μέτρα προβλέπει για την Ιταλία η Corriere della Sera
Στην πιθανότητα να καταστούν αναγκαία έκτακτα οικονομικά μέτρα για την οικονομική εξυγίανση της χώρας τους αμέσως επόμενους μήνες, αναφέρεται σε άρθρο της η Corriere della Sera ενώ παράλληλα θεωρεί βέβαιο ότι από το 2105 και μετά θα χρειαστεί σειρά έκτακτων παρεμβάσεων.
Στην πιθανότητα να καταστούν αναγκαία έκτακτα οικονομικά μέτρα για την οικονομική εξυγίανση της χώρας τους αμέσως επόμενους μήνες, αναφέρεται σε άρθρο της η Corriere della Sera ενώ παράλληλα θεωρεί βέβαιο ότι από το 2105 και μετά θα χρειαστεί σειρά έκτακτων παρεμβάσεων.
«Κατά την τριετία 2015-2017 θα χρειαστούμε έκτακτα μέτρα 20 δισ. ευρώ το χρόνο. Αν, όμως, καταργηθεί ο φόρος ακινήτων -όπως ζητούν πολλές πολιτικές δυνάμεις- το ετήσιο αυτό συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει τα εξήντα δισεκατομμύρια ευρώ» γράφει.
Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα του Μιλάνου, έστω και μέχρι τώρα οι επίσημες εκθέσεις οικονομικού προγραμματισμού δεν περιέχουν κάποια σαφή αναφορά, «η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αναγκασμένη να εγκρίνει και φέτος νέα έκτακτα μέτρα για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το ταμείο ανεργίας της και τις στρατιωτικές αποστολές της χώρας στο εξωτερικό».
Ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» Στέφανο Φασσίνα συγκεκριμενοποίησε με δηλώσεις του το ύψος των φετινών μέτρων.
Κατά την άποψή του θα κυμανθούν από 8 ώς 8 δισ. ευρώ και θα χρησιμεύσουν για να καλυφθεί η αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ από το 21% στο 22%, της υιοθέτησης ενός πιο ακριβού φόρου απορριμμάτων, καθώς και για να βρεθεί μια κάποια λύση στις εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλων που αποχώρησαν από την εργασία τους με εθελουσία, χωρίς να μπορούν επί του παρόντος να βγουν στην σύνταξη, λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηλεία: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης
- ΗΠΑ – Ιράν: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στο Ομάν – Η Τεχεράνη δηλώνει «έτοιμη» να υπερασπιστεί τον εαυτό της
- «Δεν έχει να κάνει με αυτόν τον ηλίθιο, αλλά με εμένα»: Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον για το bullying που δέχτηκε στα γυρίσματα μιας ταινίας
- Ήπειρος: Πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο – Κλειστή παραμένει η Ιόνια Οδός
- Εργατικό ατύχημα στη Βοιωτία – Ακρωτηριάστηκε 22χρονος στο πόδι
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Ηλιόπουλο για το επεισόδιο με τον Μεντιλίμπαρ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442