Η τρόικα απειλεί με «λουκέτο» την Κύπρου και τη Λαϊκή
Η τρόικα απειλεί ακόμα και με «λουκέτο» τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, την Κύπρου και τη Λαϊκή, ανέφερε ο κύπριος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στην Κύπρο.
Η τρόικα απειλεί ακόμα και με «λουκέτο» τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, την Κύπρου και τη Λαϊκή, ανέφερε ο κύπριος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους πάντως, το πιθανό σενάριο είναι να «σπάσουν» οι δύο κυπριακές τράπεζες σε «καλές» και «κακές», όπως ακριβώς έγινε στην Ελλάδα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, με τις καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια να περνούν στο «καλό» κομμάτι.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ώστε οι τράπεζες να ανοίξουν ξανά την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μαρτίου.
Όπως ανέφερε το πρωί σε εκπομπή του Mega ο κ. Χάσικος, η αντίδραση της τρόικας στο κυπριακό «όχι» ήταν εξαιρετικά έντονη, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχθεί σχέδιο Β για τη διάσωση της χώρας.
Ενδιαφέρον από Ελλάδα για τις κυπριακές τράπεζες
Την ίδια στιγμή πάντως, παραμένει το ενδιαφέρον των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα των τριών κυπριακών τραπεζών. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, χθες, πρόταση για την απόκτηση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής υπέβαλε και η Alpha Bank. Πρόταση απόκτησης και για τις τρεις τράπεζες έχει υποβάλλει και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση μόνο των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου. Φαβορί για την απόκτηση των περίπου 350 υποκαταστημάτων πάντως εμφανίζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι η μόνη πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
in.gr
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
- Η «κοινοτοπία του κακού» – Όταν ο πόλεμος γίνεται «κανονικότητα»
- Συνταγή: Παραδοσιακή πρασόσουπα
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό
- Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
- Πέντε ιδέες για πρωινό που «χαρίζουν» χρόνια ζωής
- Λευκωσία για την επίθεση στη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές»
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή (δεν) είναι τα τρένα μας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442