Η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση επέλεξε τον Γκασάν Χίτο ως «πρωθυπουργό»
Μετά από αρκετές αναβολές, ο συνασπισμός των κομμάτων της συριακής αντιπολίτευσης επέλεξε στην Κωνσταντινούπολη τον επικεφαλής της δικής της μεταβατικής κυβέρνησης, την στιγμή που επί συριακού εδάφους οι μάχες συνεχίζονται και η κυβέρνηση Άσαντ έχει χάσει τον έλεγχο μέρους της συριακής επαρχίας. Οι αντιπροσωπείες των κομμάτων εξέλεξαν τον Γκασάν Χίτο, αμερικανοτραφή Σύρο και στέλεχος εταιρείας πληροφορικής, ως «πρωθυπουργό».
Μετά από αρκετές αναβολές, ο συνασπισμός των κομμάτων της συριακής αντιπολίτευσης επέλεξε στην Κωνσταντινούπολη τον επικεφαλής της δικής της μεταβατικής κυβέρνησης, την στιγμή που επί συριακού εδάφους οι μάχες συνεχίζονται και η κυβέρνηση Άσαντ έχει χάσει τον έλεγχο μέρους της συριακής επαρχίας.
Οι αντιπροσωπείες των κομμάτων εξέλεξαν τον Γκασάν Χίτο, αμερικανοτραφή Σύρο και στέλεχος εταιρείας πληροφορικής, ως «πρωθυπουργό» με 35 ψήφους υπέρ σε σύνολο περίπου 50.
Ο γεννημένος στη Δαμασκό Χίτο έχει σπουδάσει και ζήσει για χρόνια στις ΗΠΑ και καλείται τώρα να «ανταγωνιστεί» την κυβέρνηση Άσαντ στις περιοχές που η κρατική παρουσία περιορίζεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ανακαταλήψης εδαφών.
Ο 50χρονος Χίτο θεωρείται κεντρώος, όπως αναφέρει το Reuters, και εξελέγη με την στήριξη του γενικού γραμματέα του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Μουσταφά Σαμπάγκ -επιχειρηματία με ισχυρές διασυνδέσεις στον Αραβικό Κόλπο που έχει αναδειχθεί πολιτικός ρυθμιστής στις τάξεις των εξόριστων αντιπολιτευομένων στελεχών.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.