Νέες διευκολύνσεις για κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες εξετάζει η ΔΕΗ
Την παροχή περαιτέρω διευκολύνσεων σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες που πλήττονται από την κρίση εξετάζει η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός προανήγγειλε την άμεση συγκρότηση τοπικών επιτροπών στις περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα αποφαίνονται αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ οφείλονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και ανέχεια ή αν οφείλονται σε κακή τακτική καταναλωτών.
Την παροχή περαιτέρω διευκολύνσεων σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες που πλήττονται από την κρίση εξετάζει η ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες.
Όπως σημειώνει η επιχείρηση «η ΔΕΗ προχωρεί στη συνολική επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση του υφισταμένου πλαισίου παροχής διευκολύνσεων σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση στην κατεύθυνση της παροχής περαιτέρω διευκολύνσεων».
Νωρίτερα, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός προανήγγειλε την άμεση συγκρότηση τοπικών επιτροπών στις περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα αποφαίνονται αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ οφείλονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και ανέχεια ή αν οφείλονται σε κακή τακτική καταναλωτών.
«Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα στελέχη μας είναι ανάλγητα, απλώς έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Ζερβός, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επικαιροποίηση του υφιστάμενου πλαισίου.
«Είναι δύσκολο», είπε, «να καταλάβει κανείς γιατί δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος, αν δηλ. το κάνει από ανέχεια ή είναι μπαταχτσής» και διευκρίνισε ότι οι επιτροπές αυτές θα γίνουν ανά περιφέρεια, προκειμένου να διαπιστώνεται πού είναι το πραγματικό πρόβλημα.
«Υπάρχει βούληση να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις πάνε στα γραφεία μας κοιτάμε να τις ρυθμίσουμε», διαβεβαίωσε ο κ. Ζερβός.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, τόνισε ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000, διότι οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν ότι η διαδικασία είναι απλή και χωρίς γραφειοκρατία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Λάρισα: «Τρελή» πορεία ΙΧ κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Νεκρός ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)









![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-122x85.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442