Απώλειες 1,74% στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τις 1.000 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Αρνητικό κλίμα επικράτησε στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,74% στις 990,42 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 45,4 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,27% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,06%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε απώλειες 4,79%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 47 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 98 σε αρνητικό, ενώ 27 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν επίσης πτωτικές τάσεις, όπως άλλωστε και στη Γουόλ Στριτ λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγτών.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,34%, στο Παρίσι ο CAC 40 ήταν χαμηλότερα κατά 1,20% και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρούσε κατά 0,87%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,97% και στην Ιταλία 1,85%.
Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones ήταν χαμηλότερα κατά 0,34%, ο Standard & Poor’s 500 υποχωρούσε κατά 0,38% και ο Nasdaq σημείωνε πτώση 0,56%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι αυτά τα αρχαιότερα ζάρια του κόσμου;
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442