Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δεν ανοίγει τα χαρτιά της η ΕΔΕΚ για τον β’ γύρο των εκλογών στην Κύπρο

Δεν ανοίγει τα χαρτιά της η ΕΔΕΚ για τον β’ γύρο των εκλογών στην Κύπρο

Βολές κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε η ΕΔΕΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα που έλαβε ο Γιώργος Λιλλήκας. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι εάν η ηγεσία του ΔΗΚΟ πίστευε στο μεσαίο χώρο, σήμερα η ανατροπή θα είχε γίνει πράξη. Εκ του αποτελέσματος η απόφαση στήριξης του Γιώργου Λιλλήκα δικαιώνει πολιτικά και ηθικά το κόμμα επισήμανε η ΕΔΕΚ. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε τι θα πράξει η ΕΔΕΚ εν όψει του β' γύρου, εάν δηλαδή θα στηρίξει τον Στ.Μαλά του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα τις επόμενες ημέρες για να ληφθεί η απόφαση.

Βολές κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε η ΕΔΕΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα που έλαβε ο Γιώργος Λιλλήκας. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι εάν η ηγεσία του ΔΗΚΟ πίστευε στο μεσαίο χώρο, σήμερα η ανατροπή θα είχε γίνει πράξη. Εκ του αποτελέσματος η απόφαση στήριξης του Γιώργου Λιλλήκα δικαιώνει πολιτικά και ηθικά το κόμμα επισήμανε η ΕΔΕΚ. Ο ίδιος δεν αποκάλυψε τι θα πράξει η ΕΔΕΚ εν όψει του β’ γύρου, εάν δηλαδή θα στηρίξει τον Στ.Μαλά του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα τις επόμενες ημέρες για να ληφθεί η απόφαση.

Ο Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι οι πολίτες με την ψήφο τους δικαίωσαν την επιλογή της ΕΔΕΚ να στηρίξει μια προσωπικότητα του μεσαίου χώρου, που στηρίχθηκε από την ΕΔΕΚ, την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, των Οικολόγων και από ποσοστό ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.

Αν το ΔΗΚΟ πραγματικά πίστευε στον μεσαίο χώρο και δεν ανέτρεπε την συμφωνία που υπήρχε, θα είχε γίνει σήμερα η ανατροπή είπε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η ΕΔΕΚ είναι συνεπής με τις αρχές της και δεν συμβιβάστηκε για το μοίρασμα της εξουσίας.

Ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Γ.Λιλλήκα για την μάχη που έδωσε και τόνισε ότι το αποτέλεσμα ενισχύει την ευθύνη και την υποχρέωση να διατηρήσει η ΕΔΕΚ δυνατή τη φωνή της και ζήτησε από όσους αναζητούν μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης να στηρίξουν την ΕΔΕΚ στις πρωτοβουλίες που θα λάβει.

Ο πρόεδρος του κόμματος δεν αποκάλυψε τι θα πράξει η ΕΔΕΚ εν όψει του β’ γύρου, εάν δηλαδή θα στηρίξει τον Στ.Μαλά του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα τις επόμενες ημέρες για να ληφθεί η απόφαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο