Από το Νοέμβριο υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα, λέει ο Ν.Δένδιας
Από τον περασμένο Νοέμβριο διέθετε η ΕΛΑΣ πληροφορίες, για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, δηλώνει σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Προσθέτει πως «το ελληνικό κράτος είχε, εν μέρει, παραιτηθεί από την επιβολή της νομιμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, που εν δυνάμει συνιστούν 'φυτώρια τρομοκρατών'» και ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.
Από τον περασμένο Νοέμβριο διέθετε η ΕΛΑΣ πληροφορίες, για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
«Τα σημεία στα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρξει χτύπημα ήταν πολλά και διαφορετικά. Στην Ελλάδα το μοντέλο που έχει ακολουθηθεί είναι η φύλαξη στόχων,με ό,τι αυτό σημαίνει, και όχι η δημιουργία ενιαίου χώρου ασφαλείας», λέει ακόμη ο υπουργός Δημ Τάξης.
Προσθέτει πως «το ελληνικό κράτος είχε, εν μέρει, παραιτηθεί από την επιβολή της νομιμότητας σε
συγκεκριμένες περιοχές και χώρους, που εν δυνάμει συνιστούν ‘φυτώρια τρομοκρατών’».
Αφήνει αιχμές για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι ένας 29χρονος και μια 25χρονη που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», λέγοντας πως «μια μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδος επιλέγει να εθελοτυφλεί , απέναντι στην πρόκληση, που συνιστά για το πολίτευμα και τη ζωή των πολιτών η ένοπλη τρομοκρατική δράση».
Ο Ν.Δένδιας ασκεί τέλος κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, για τις θέσεις του στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ, για την ανακατάληψη δημοσίων κτιρίων, όπως η Βίλα Αμαλία, και ότι ιστοσελίδες και έντυπα που συνδέονται με το κόμμα εκφράζουν εξτρεμιστικές απόψεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442