Πρόταση για μηδενικές απολύσεις, με μειώσεις μισθών, στο «νεό ΤΤ»
Το μέλλον των περίπου 3.200 εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα κριθεί στις διαβουλεύσεις της διοίκησης και των εκπροσώπων τους το Σάββατο, μετά την οριστικοποίηση του διαχωρισμού του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Σύμφωνα με το Βήμα, η πρόταση που κερδίζει έδαφος, και με την οποία δεν διαφωνεί η τρόικα, προβλέπεται διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας αλλά με μειώσεις μισθών, μεταξύ 10% για τους χαμηλά αμειβόμενους και 50% για τα πολύ υψηλά κλιμάκια.
Το μέλλον των περίπου 3.200 εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα κριθεί στις διαβουλεύσεις της διοίκησης και των εκπροσώπων τους το Σάββατο, μετά την οριστικοποίηση του διαχωρισμού του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.
Σύμφωνα με το Βήμα, η πρόταση που κερδίζει έδαφος, και με την οποία δεν διαφωνεί η τρόικα, προβλέπεται διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας αλλά με μειώσεις μισθών, μεταξύ 10% για τους χαμηλά αμειβόμενους και 50% για τα πολύ υψηλά κλιμάκια.
Όπως σημειώνεται, είναι η πρώτη φορά που η τρόικα κατά τη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδας δέχεται να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος και να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Ως αντιστάθμισμα και με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους έχει προταθεί η μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 30% των μισθών των εργαζομένων.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, δεύτερο σενάριο προβλέπει πολύ μικρότερες μισθολογικές μειώσεις, με απολύσεις όμως 500 – 600 εργαζομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού – Η γενική κατάσταση σε άτομα 16 ετών και άνω
- Είναι αυτά τα αρχαιότερα ζάρια του κόσμου;
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442