
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αιολικών πάρκων στον Ζάρακα Λακωνίας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν με δύο αιτήσεις ακύρωσης, κάτοικοι του δήμου Μονεμβασίας και μέλη του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, κατά δύο αποφάσεων του υπουργού Περιβάλλοντος με τις οποίες εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στην περιοχή του Ζάρακα Λακωνίας.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν με δύο αιτήσεις ακύρωσης, κάτοικοι του δήμου Μονεμβασίας και μέλη του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας, κατά δύο αποφάσεων του υπουργού Περιβάλλοντος με τις οποίες εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στην περιοχή του Ζάρακα Λακωνίας.
Επιπλέον, οι δύο αιτήσεις ακύρωσης αφορούν και κάθε άλλη διοικητική πράξη ή παράλειψη, προγενέστερη ή μεταγενέστερη, εκδοθείσα συναφώς ή στο πλαίσιο σύνθετης διοικητικής ενέργειας.
Ο λόγος ακύρωσης που προβάλλεται ενώπιον του ΣτΕ είναι «η παράβαση του άρθρου 6 παρ. 3 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ ως προς την έγκριση περιβαλλοντικών όρων διά της προσβαλλόμενης δίχως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δέουσας εκτίμησης των επιπτώσεων του έργου από κοινού με τα άλλα ομοειδή έργα» και ζητούν να ακυρωθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων που δόθηκε για ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στα βουνά του Ζάρακα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργεντινή: Εξορύξεις σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές παγετώνων προωθεί η κυβέρνηση Μιλέι – Θύελλα αντιδράσεων
- Euroleague: Ποιος από τους δύο θα ήθελε περισσότερα playoffs «αιωνίων»; (vids)
- «Artemis II»: Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442