Συρρίκνωση 20% σημείωσε η εκτυπωτική βιομηχανία το 2012
Διψήφια πτώση της παραγωγής και των εσόδων της κατέγραψε το 2012 η ελληνική βιομηχανία εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων, μετά τη μείωση της παραγωγής της το 2011 κατά 24,6%.
Διψήφια πτώση της παραγωγής και των εσόδων της κατέγραψε το 2012 η ελληνική βιομηχανία εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων, μετά τη μείωση της παραγωγής της το 2011 κατά 24,6%, έναντι πτώσης 14,1% το 2010, 11,3% το 2009, 4,9% το 2008 και 3,7% το 2007.
Αντιμέτωπος με την ακόμη μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής της, λόγω της αυξανόμενης συρρίκνωσης της κυκλοφορίας των έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διαφημιστικών εντύπων, ο κλάδος κατέγραψε το 2012 μείωση της παραγωγικής του δραστηριότητας για έκτο συνεχόμενο έτος.
Η πτώση του όγκου της παραγωγής του το εντεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 ανήλθε σε 20,4%.
Μειωμένη ήταν η παραγωγή του κλάδου και τους έντεκα μήνες αυτής της περιόδου, για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη στατιστικά στοιχεία.
Επίσης, η πτώση του κύκλου εργασιών του το τελευταίο δωδεκάμηνο ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του προηγούμενου δωδεκαμήνου.
Ο κλάδος την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 παρουσίασε, όπως προαναφέρθηκε, μείωση του όγκου της παραγωγής του κατά 20,4%.
Η πτώση ήταν μικρότερη από εκείνη που είχε καταγραφεί το 2011 (24,1%).
Όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αφορούν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2012, στο διάστημα αυτό μειώθηκαν κατά 45,05% η παραγωγή των εργασιών εκτύπωσης εφημερίδων και κατά 11,9% η παραγωγή των εργασιών εκτύπωσης περιοδικών, βιβλίων, διαφημιστικών και λοιπών εντύπων κάθε είδους, ενώ η παραγωγή των συναφών με την εκτύπωση βοηθητικών εργασιών/υπηρεσιών μειώθηκε κατά 21%.
O όγκος της παραγωγής του κλάδου στο εντεκάμηνο του 2012 βρέθηκε σε επίπεδα τα οποία είναι κατά 54,2% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του 2005.
Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 45,8 μονάδες.
Η παραγωγική δραστηριότητα του κλάδου κινήθηκε καθοδικά όλους τους μήνες στην περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Μετρό: Προσοχή έρχονται αλλαγές – Ποιες ώρες και μέρες κλείνουν νωρίτερα οι σταθμοί
- Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 78-90: Με εξαιρετικoύς Μέλβιν και Μουρ ο δικέφαλος (vids)
- Το σκάνδαλο Έπσταΐν και οι σκιές πάνω από την ευρωπαϊκή ελίτ
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά από αφυγραντήρα σε διαμέρισμα – Κάηκε ολοσχερώς
- Ζαχαριάδης: Σιωπή από τους εγχώριους τραμπιστές εντός και εκτός ΝΔ για τις ρατσιστικές αθλιότητες του Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442