Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας από την ημερομηνία αντιγραφής στο «στικάκι»

Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας από την ημερομηνία αντιγραφής στο «στικάκι»

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει από τα ηλεκτρονικά στοιχεία του USB stick που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω αρχείο φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοση του από τον Γ.Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοση του στον Ευ.Βενιζέλο, κατά την περίοδο που το είχε στα χέρια του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης.

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει από τα ηλεκτρονικά στοιχεία του USB stick το οποίο έφτασε στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων πριν από την πρωτότυπη λίστα που απέστειλε η Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω ηλεκτρονικό αρχείο φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοση του από τον Γ.Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοση του στον Ευ.Βενιζέλο, κατά την περίοδο που το είχε στα χέρια του ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης.

Όπως λένε δικαστικές πηγές, το υλικό που παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος «δημιουργήθηκε» 1η με 15η Ιουλίου του 2011 και επομένως δεν ήταν αυτό που ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι αντέγραψε τον Οκτώβριο του 2010, από το CD που έστειλαν οι γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η νέα εξέλιξη σημαίνει ότι κάποιο πρόσωπο αντέγραψε το αρχείο που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Διώτη περί τα τέλη Ιουνίου του 2011, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο και ότι το αντιγραμμένο υλικό ήταν αυτό που παρέδωσε ο κ. Διώτης στον νέο, τότε, υπουργό Οικονομικών, κ. Βενιζέλο, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου του 2011.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Διώτης έχει δηλώσει ότι δεν είχε κάνει αντίγραφο του υλικού που του παραδόθηκε.

Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ.κ. Διώτης και Καπελέρης, έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα πριοκειμένου να εξεταστούν από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Πριν από τις εξηγήσεις των δύο, οι εισαγγελείς έχουν καλέσει σε κατάθεση τις επόμενες ημέρες δύο μετακλητούς υπαλλήλους του υπουργικού γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.

Η κλήση των δύο μετακλητών υπαλλήλων κρίθηκε αναγκαία, καθώς στην κατάθεσή της η διευθύντρια του γραφείου του υπουργού είπε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν ειδικές γνώσεις πληροφορικής και πιθανολόγησε ότι ίσως ο κ. Παπακωνσταντίνου απευθύνθηκε σε αυτούς για την υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελείς απέστειλαν την Τετάρτη έγγραφο προς τον προϊστάμενο τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, προς τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν διευκρινίσεις για την εντολή που έδωσε προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο υλικό, ενώ φέρονται να παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για «αποκρυπτογράφηση» που έγινε ήδη από ομάδα ειδικών του ΣΔΟΕ.

Κύκλοι της Ιπποκράτους, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο