Ακόμα μια αρκούδα νεκρή από σύγκρουση στην Εγνατία
Μια αρσενική αρκούδα ηλικίας δύο έως τριών ετών εγκαταλείφθηκε την Παρασκευή νεκρή από τον οδηγό του αυτοκινήτου που τη χτύπησε σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Ήταν το πρώτο τροχαίο με θύμα αρκούδα για το 2013 και το 15ο από το 2009.
Μια αρσενική αρκούδα ηλικίας δύο έως τριών ετών εγκαταλείφθηκε την Παρασκευή νεκρή από τον οδηγό του αυτοκινήτου που τη χτύπησε σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Ήταν το πρώτο τροχαίο με θύμα αρκούδα για το 2013 και το 15ο από το 2009.
Το ατύχημα συνέβη στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (ΚΑ45), «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», στο ύψος του βυρσοδεψείου της Εxpotan. Το συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου είναι από τα πλέον επικίνδυνα για τις αρκούδες και άλλα διερχόμενα ζώα, όπως δείχνουν τα στοιχεία τηλεμετρίας που συλλέγονται στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά.
Στο σημείο έσπευσε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης «Καλλιστώ», η οποία ειδοποιήθηκε από το Δασαρχείο Καστοριάς
Ο απολογισμός για το 2012 ήταν θλιβερός, αφού η χρονιά τελείωσε με 11 τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.
Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι απομένουν σήμερα μόνο 250 καφέ αρκούδες (Ursus arctus) χωρισμένες σε δύο πληθυσμούς στις οροσειρές της Πίνδου και της Ροδόπης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας