Hinamatsuri: Γιαπωνέζικο σπιτικό φαγητό στο Breeder Feeder
Μετά την επιτυχία του πρώτου Hinamatsuri που γιορτάστηκε στο Breeder Feeder τον περασμένο Μάρτιο, το μενού επανέρχεται για μια χειμωνιάτικη γιορτινή βραδιά, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.
Μετά την επιτυχία του πρώτου Hinamatsuri που γιορτάστηκε στο Breeder Feeder τον περασμένο Μάρτιο, το μενού επανέρχεται για μια χειμωνιάτικη γιορτινή βραδιά, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.
Hinamatsuri λέγεται στην Ιαπωνία η γιορτή των κοριτσιών. Είναι η μέρα που όλη η οικογένεια γιορτάζει την ευτυχία και ευημερία των μικρών κοριτσιών, αλλά και μια μέρα για διασκέδαση και Γιαπωνέζικο σπιτικό φαγητό! Είναι γιορτή ανοιξιάτικη, τα πιάτα όμως που σερβίρονται εκείνη την ημέρα αποτελούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που προσφέρονται σε όλες τις γιορτινές μέρες στα σπίτια της Απω Ανατολής: Chirazi Sushi, ένα «ανοιχτό» σούσι, γνωστό και ως «Αυτοκρατορική Σαλάτα», παραδοσιακή μαμαδίστικη Soba noodle soup, Tataki beef, το περίφημο γιαπωνέζικο Carpaccio.
Hinamatsuri Menu
Seaweed&shrimp salad Γιαπωνέζικη σαλάτα με φύκι και γαρίδα
* Soba Noodle soup Σούπα με soba noodles, φρέσκο ginger και μανιτάρια σίτακε σε παραδοσιακό γιαπωνέζικο ζωμό
* Tataki beef with Oshitashi salad ΓιαπωνέζικοCarpaccioαπό μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ζάχαρη/ Σαλάτασπανάκι στον ατμό με καβουρδισμένο σουσάμι
The Ningyo Fans Η Βίκυ Κωστοπούλου και η Λία Μανσόλα αθεράπευτες fans της ιαπωνικής κουλτούρας και κουζίνας, έχοντας μαθητεύσει δίπλα στην καταπληκτική μαγείρισσα και Γιαπωνέζα μαμά Εμίκο Τσουτσούμι, επαναλαμβάνουν την εμπειρία και την μοιράζονται με τους θαμώνες του Breeder Feeder.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.