Μόνο η κοινοπραξία με τον ΟΠΑΠ συνεχίζει για απόκτηση των Κρατικών Λαχείων
Η σύμπραξη εταιρειών στην οποία μετέχει ο ΟΠΑΠ (OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.) ήταν ο μόνος εκ των τριών ενδιαφερομένων που υπέβαλε τεχνικό φάκελο για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων εντός της προθεσμίας που έληγε σήμερα, Παρασκευή. Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη κοινοπραξία αποκτά το δικαίωμα να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά ενώπιον του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.
Η σύμπραξη των εταιρειών στην οποία μετέχει ο ΟΠΑΠ (OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l. ήταν ο μόνος εκ των τριών ενδιαφερομένων που υπέβαλε τεχνικό φάκελο για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων, εντός της οριζόμενης προθεσμίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η προθεσμία για την υποβολή των τεχνικών φακέλων από τους υποψήφιους επενδυτές που είχαν προεπιλεγεί εξέπνευσε σήμερα, στις 17.00 ώρα Ελλάδος.
Από τους τρείς ομίλους που είχαν προεπιλεγεί για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, τεχνικό φάκελο υπέβαλε σήμερα (Παρασκευή) η σύμπραξη των εταιρειών OPAP Investment Limited, Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l., Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l.
Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη κοινοπραξία αποκτά το δικαίωμα να υποβάλει δεσμευτική οικονομική προσφορά ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.
Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία αφορά στη μεταβίβαση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη.
Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ
«Κατατέθηκε από το consortium στην οποία μετέχει η ΟΠΑΠ ο φάκελος της τεχνικής προσφοράς για τα κρατικά λαχεία
» Η ΟΠΑΠ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τον Ν.3556/2007 και τη με αριθμό 3/347/12.07.2005 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι, το Consortium των Εταιρειών:
1. OPAP INVESTMENT LIMITED
2. LOTTOMATICA GIOCHI E PARTECIPAZIONI S.r.l.
3. INTRALOT LOTTERIES LIMITED
4. SCIENTIFIC GAMES GLOBAL GAMING S.à.r.l
κατέθεσε σήμερα, 30/11/2012, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ),το φάκελο Α, όπως προβλέπεται στην πρόσκληση υποβολής προσφορών του διεθνούς δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και εν γένει διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για περίοδο 12 ετών.
Διευκρινίζουμε ότι ο φάκελος Α αφορά την τεχνική προσφορά και την εγγυητική επιστολή συμμετοχής, ενώ θα ακολουθήσει (στις 10 Δεκεμβρίου) και η κατάθεση της οικονομικής προσφοράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442