Επταετής κάθειρξη για τον trader που προκάλεσε ζημία 2,3 δισ. δολαρίων στην UBS
Ο 32χρονος πρώην χρηματομεσίτης της τράπεζας UBS Κουέκου Αντομπόλι καταδικάστηκε την Τρίτη στο Λονδίνο σε ποινή επταετούς κάθειρξης για τη μεγαλύτερη απάτη στα χρονικά της Βρετανίας που κατέληξε σε ζημίες ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ελβετική τράπεζα.
Ο πρώην χρηματομεσίτης της τράπεζας UBS Κουέκου Αντομπόλι καταδικάστηκε την Τρίτη στο Λονδίνο σε ποινή επταετούς κάθειρξης για τη μεγαλύτερη απάτη στα χρονικά της Βρετανίας που κατέληξε σε ζημίες ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ελβετική τράπεζα.
Ο 32χρονος Αντομπόλι, με καταγωγή από την Γκάνα, ήταν στέλεχος στην επενδυτική πτέρυγα της UBS στο Λονδίνο και είχε εργαστεί για την τράπεζα οκτώ χρόνια.
Την Τρίτη κρίθηκε ένοχος για μία από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για απάτη. Απαλλάχθηκε από τέσσερις ακόμη κατηγορίες «περί πλαστογράφησης λογιστικών στοιχείων με διαφορετικό βαθμό καταλογιστέας ποινικής ευθύνης, από απλή αμέλεια μέχρι και με δόλο».
Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος για το σύνολο του κατηγορητηρίου, λέγοντας ότι στο δικαστήριο ότι οι ανώτεροί του γνώριζαν τις δραστηριότητές του και τον ενθάρρυναν «να ξεπεράσει τα όρια».
Όταν ο 32χρονος trader συνελήφθη μέσα στο υποκατάστημα της UBS τα ξημερώματα της 15ης Σεπτεμβρίου του 2011, η πληροφορία που υπήρχε είναι ότι είχε προκαλέσει ζημιά στην τράπεζα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters διευκρινίζει ότι ο Αντομπόλι θα εκτίσει το ήμισυ της ποινής πριν αποφυλακιστεί υπό όρους, ενώ θα προσμετρηθεί και το ένα έτος που έχει περάσει υπό κράτηση. Συνεπώς στη φυλακή αναμένεται να παραμείνει επί δυόμισι χρόνια.
Η δίκη του Κουέκου Αντομπόλι διήρκεσε 10 βδομάδες.
«Ήταν η UBS η οικογένειά μου» είπε δακρυσμένος ο καταδικασθείς στο άγγελμα της δικαστικής ετυμηγορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442