Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Grand Prix Abu Dhabi 2012: K. Raikkonen: “Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί σε έναν αγώνα”

Grand Prix Abu Dhabi 2012: K. Raikkonen: “Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί σε έναν αγώνα”

Η πρώτη νίκη του K. Raikkonen στη επιστροφή του στην Formula 1 δεν ήταν η μοναδική είδηση από το Grand Prix στο Abu Dhabi όπως δείχνουν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Ο αγώνας με το περισσότερο θέαμα και την μεγαλύτερη αγωνία ήταν ίσως αυτός στην πίστα Yas Marina και το Abu Dhabi. Συγκρούσεις, δύο Safety cars, ένας άτυχος και… τρεις νικητές.

Ο άτυχος ήταν ο L. Hamilton ο οποίος εγκατέλειψε ενώ ήταν πρώτος. Οι τρεις νικητές ήταν οι Kimi Raikkonen (τερμάτισε πρώτος). Fernando Alonso (ξεκίνησε έκτος τερμάτισε δεύτερος και μείωσε τη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα) και Sebastian Vettel (ξεκίνησε τελευταίος τερμάτισε τρίτος και έμεινε πρώτος στη βαθμολογία).

Kimi Raikkonen Lotus–Renault Πρώτος:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα αλλά και για εμένα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί σε έναν αγώνα. Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έκανε λίγο περίεργα τα πράγματα αλλά είχε παρόμοιους αγώνες πολλές φορές στο παρελθόν».

«Είχα καθαρή πίστα μπροστά μου και κατάφερα να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα του μονοθεσίου. Ίσως να μην ήμασταν οι ταχύτεροι στο τέλος αλλά ήμασταν αρκετά γρήγοροι και σταθεροί για τη νίκη, έτσι είναι σπουδαίο αποτέλεσμα».

«Στο δεύτερο μισό της χρονιάς είχαμε μερικούς δύσκολους αγώνες και αυτό είναι μια εξαιρετική επιστροφή στις νίκες».

Fernando Alonso Ferrari δεύτερος:

«Είμαι ευχαριστημένος με το πώς εξελίχθηκε το 3ήμερο. Είναι αλήθεια ότι με τον Sebastian να ξεκινάει τελευταίος είχαμε την ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά ακόμα περισσότερο».

«Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι με τη δική μας απόδοση και θέση στην εκκίνηση θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει βαθμούς σε αυτό το Grand Prix. Επαναλαμβάνω ότι εκείνοι έχουν το ταχύτερο μονοθέσιο και εμείς την καλύτερη ομάδα».

«Όλοι παλεύουν με τα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους: δεν θα καταφέρουμε να μετατρέψουμε το μονοθέσιό μας στο ταχύτερο του grid με κάποιο μαγικό άγγιγμα αλλά θα αντιπαλέψουμε την απόδοσή τους με την τελειότητα της ομάδας μας».

«Οι προσομοιώσεις μας τοποθετούσαν κάπου μεταξύ 4ης και 6ης θέσης και τερματίσαμε στη 2η, οπότε για άλλη μία φορά αυτός ήταν κάτι παραπάνω από τέλειος αγώνας. Τρέχαμε στο μέγιστο από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό».

«Σίγουρα υπήρξαν κάποιες αναπάντεχες εγκαταλείψεις και δύο Safety Car που δεν ήρθαν σε στιγμές που μας βόλευαν, αλλά αυτά τα πράγματα ήταν πέρα από τον έλεγχό μας. Εμείς απλώς έπρεπε να μείνουμε επικεντρωμένοι στον αγώνα μας και αυτό κάναμε».

«Δίναμε μάχες από την αρχή μέχρι το τέλος: πρώτα με τον Maldonado, μετά με τον Jenson και στο τέλος προσπάθησα να φτάσω τον Kimi. Δεν μπόρεσα να ηρεμήσω ούτε για ένα γύρο. Ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς δεν έχει έρθει ακόμα».

«Τώρα πάμε στο Austin, μια νέα πίστα για όλους. Έχουμε πάρει μόνο μία γεύση από αυτήν στον προσομοιωτή αλλά η πίστα είναι κάτι διαφορετικό. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να δώσουμε καλό θέαμα σε μια σημαντική χώρα και το κοινό της όπως είναι οι ΗΠΑ».

«Σήμερα σκεφτόμαστε ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για ό,τι κάναμε, για τη δουλειά των μηχανικών στην πίστα που ρύθμισαν το μονοθέσιο».

Sebastian Vettel Red Bull-Renault τρίτη θέση

«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για εμάς σήμερα. Η Ferrari και ο Fernando είχαν μία μεγάλη ευκαιρία αλλά δεν τους επιτρέψαμε να την εκμεταλλευτούν. Απόλαυσα την οδήγηση, όσο ποτέ άλλοτε».

«Είχα ζημιά στην εμπρός μου πτέρυγα από πολύ νωρίς, μετά από επαφή με τον Bruno Senna. Αυτό δεν ήταν ιδανικό αλλά μπορούσα να συνεχίσω χωρίς να χάνω πολύ χρόνο. Έπειτα, ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας, ίσως δεν πρόσεχα όσο έπρεπε».

«Ο Daniel Ricciardo επιβράδυνε ενώ προσπαθούσα να διατηρήσω τη θερμοκρασία των ελαστικών μου και ξαφνιάστηκα».

«Αναγκάστηκα να στρίψω προς τα δεξιά για να τον αποφύγω και έπεσα πάνω στη πινακίδα για το DRS, προκαλώντας πάλι ζημιές στην εμπρός μου πτέρυγα».

«Ήταν η χειρότερη στιγμή για pit stop, καθώς είχα καταφέρει να σκαρφαλώσω στη δέκατη-τρίτη θέση αλλά θα έπρεπε να βρεθώ ξανά στην ουρά της κατάταξης».

«Έπρεπε να τα κάνω πάλι όλα από την αρχή, να τους προσπεράσω πάλι όλους. Στο τέλος, βρέθηκα στο podium, πράγμα φανταστικό».

Lewis Hamilton (Εγκατέλειψε):

«Είμαι στεναχωρημένος. Είχα πολύ καλό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε σήμερα. Είχα ένα πρόβλημα στην πίεση καυσίμων, έμπαινα σε μια στροφή και το μονοθέσιο απλά έσβησε».

«Το μόνο λάθος που έκανα όλο το Σαββατοκύριακο ήταν στο δεύτερο γύρο, όταν τα φρένα μου δεν ήταν στη σωστή θερμοκρασία και τα μπλόκαρα στην 8η στροφή. Μετά από αυτό όλα πήγαιναν πραγματικά καλά».

«Το μονοθέσιο ήταν ένα όνειρο. Έκανα περίπατο και απομακρυνόμουν όταν είχα το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες στο Austin και στο Sao Paolo».

«Ελπίζω να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις – θα ήθελα να πάρω μια ή 2 νίκες για τη Vodafone McLaren Mercedes πριν το τέλος της σεζόν».

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο