Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε προεκλογική φρενίτιδα Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ

Σε προεκλογική φρενίτιδα Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ

Με συνεχείς ομιλίες σε πολιτείες που κρατούν τα κλειδιά για το Λευκό Οίκο κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε σε τρεις εκδηλώσεις στο Οχάιο ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πραγματοποίησε μία ομιλία στο Ουισκόνσιν και δύο στο Οχάιο. Οι δύο υποψήφιοι πρόκειται μέσα στο Σαββατοκύριακο να εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσελκύσουν ψηφοφόρους, την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη που θα δοθεί θα είναι στήθος με στήθος.

Με συνεχείς ομιλίες σε πολιτείες που κρατούν τα κλειδιά για το Λευκό Οίκο κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε σε τρεις εκδηλώσεις στο Οχάιο, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πραγματοποίησε μία ομιλία στο Ουισκόνσιν και δύο στο Οχάιο.

Οι δύο υποψήφιοι πρόκειται μέσα στο Σαββατοκύριακο να εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσελκύσουν ψηφοφόρους, την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη που θα δοθεί θα είναι στήθος με στήθος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε μόνο το Σάββατο τέσσερις Πολιτείες-κλειδιά: Αϊόβα, Οχάιο, Ουισκόνσιν και Βιρτζίνια. Στο Ουισκόνσιν βρισκόταν την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ η Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε στη Βιρτζίνια.

Την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος θα εμφανιστεί σε Νιού Χαμσάιρ, Φλόριντα, Οχάιο και Κολοράντο.

Ο αντίπαλός του, Μιτ Ρόμνεϊ, έχει στο πρόγραμμα το Νιού Χαμσάιρ, την Αϊόβα και το Κολοράντο για το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα μιλήσει σε Αϊόβα, Οχάιο και Πενσιλβάνια. Μάλιστα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θα μεταβεί λίγο μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Ντιμπιούκ, μια μικρή πόλη την οποία χωρίζει από το Ουισκόνσιν ο Μισισιπής.

«Κοιτάχτε, καταλαβαίνω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ τα βρίσκει δύσκολα στο Οχάιο επειδή είχε πει όχι στη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας» είπε ο Ομπάμα σε μία από τις ομιλίες του στην πολιτεία -επανερχόμενος στο πακέτο διάσωσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων, αρκετές από τις οποίες έχουν εργοστάσια στο Οχάιο, και το οποίο υποστηρίζει ότι έσωσε αρκετές θέσεις εργασίας.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος από την πλευρά του έχει προγραμματίσει να παραβρεθεί σε εκδήλωση σε πάρκο της ίδιας πόλη των 57.000 κατοίκων το απόγευμα του Σαββάτου.Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η ηθοποιός Κέιτ Γουόλς και ο τραγουδιστής Τζον Μέλενκάμπ.

Η αγροτική περιοχή Αϊόβα, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι λευκοί, έδωσε την προτίμησή της στον Ομπάμα στις εκλογές του 2008. Μαζί με το Οχάιο και το Ουισκόνσιν θεωρούνται «ο πυρήνας των Μεσοδυτικών πολιτειών», τον οποίο ο Ρόμνεϊ πρέπει να κατακτήσει για να φτάσει στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο υποψήφιοι χαρακτήρισαν την αναμέτρηση ως μια επιλογή ανάμεσα σε δύο «διαφορετικά οράματα για την Αμερική».

«Κοιτάχτε, καταλαβαίνω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ τα βρίσκει δύσκολα στο Οχάιο επειδή είχε πει όχι στη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας» είπε ο Ομπάμα σε μία από τις ομιλίες του στην πολιτεία -επανερχόμενος στο πακέτο διάσωσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων, αρκετές από τις οποίες έχουν εργοστάσια στο Οχάιο, και το οποίο υποστηρίζει ότι έσωσε αρκετές θέσεις εργασίας.

«Ξέρουμε τι σημαίνει αλλαγή» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε υποστηρικτές του στο Οχάιο «και ότι αυτό που προσφέρει ο κυβερνήτης (Ρόμνεϊ) δεν είναι αλλαγή».

Μιλώντας μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την ανεργία, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε: «Κάναμε αληθινή πρόοδο, αλλά έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε».

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, πάντως, δήλωσε ότι τα στοιχεία αποτελούν «θλιβερή υπενθύμιση ότι η οικονομία βρίσκεται σε πραγματικό αδιέξοδο».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιστότοπου RealClearPolitics ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ δημοσκόπηση του Rasmussen Reports θέλει τους δύο υποψήφιους να συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία στο Ντε Μόιν το βράδυ της Δευτέρας και θα μεταβεί στο Σικάγο για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.

Υπολογίζεται ότι ήδη έχουν ψηφίσει 24 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024