Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δεν παρέλαβα, ούτε ενημερώθηκα για «λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας

Δεν παρέλαβα, ούτε ενημερώθηκα για «λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε ο Γ.Στουρνάρας

«Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα, ούτε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ». Εξάλλου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «ίσως η πιο χρήσιμη λίστα είναι η λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό». Μετά τις πρώτες διασταυρώσεις, οι πρώτες επιστολές είναι έτοιμες να φύγουν προς όσους οι καταθέσεις δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

«Δεν παρέλαβα καμία λίστα όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Κανείς δεν με ενημέρωσε σχετικά με τη λίστα, ούτε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με το τι γνωρίζει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στην Επιτροπή ότι δεν είχε κανένα έναυσμα νωρίτερα σχετικά με τη λίστα, και για πρώτη φορά έμαθε γι’ αυτή περίπου στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν έγινε ο σχετικός θόρυβος και ερωτήθηκε από τους Financial Times για το θέμα.

Κατόπιν, ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι ρώτησα το ΣΔΟΕ αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής της λίστας και του απάντησαν αρνητικά. Επίσης, με επιστολή του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ρώτησε τον κ. Στουρνάρα αν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής παράδοσης και του απάντησε αρνητικά.

«Μέσα Οκτωβρίου, έστειλα επιστολή στον Γάλλο ομόλογο μου ζητώντας του να σταλεί η λίστα Λαγκάρντ. Δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Εξάλλου, ο κ. Στουρνάρας -του οποίου η ακρόαση συνεχίζεται στην Επιτροπή- ανέφερε ότι «ίσως η πιο χρήσιμη λίστα είναι η λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό».

«Έχουν αρχίσει οι διασταυρώσεις των στοιχείων και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα για τις καταθέσεις που είναι πάνω από 100.000. Τις επόμενες μέρες θα φύγουν επιστολές με τις οποίες θα καλούν αυτούς που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους οι καταθέσεις τους ή να πληρώσουν ή να τα δικαιολογήσουν» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο