Ντιμπέιτ για τον ρατσισμό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Τι χαρακτηρίζει τελικά την ελληνική κοινωνία; Η ανοχή στο διαφορετικό ή η ανοχή στο ρατσισμό; Ο ρατσισμός είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας ή ένα βαθύτερο, διαχρονικό πρόβλημα; Με αυτά τα ερωτήματα ασχολείται το ντιμπέιτ για το ρατσισμό που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.
Τι χαρακτηρίζει τελικά την ελληνική κοινωνία; Η ανοχή στο διαφορετικό ή η ανοχή στο ρατσισμό; Ο ρατσισμός είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας ή ένα βαθύτερο, διαχρονικό πρόβλημα;
Με αυτά τα ερωτήματα ασχολείται το ντιμπέιτ για το ρατσισμό που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.
Τέσσερις ομιλητές θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους υπέρ ή κατά της άποψης ότι «Στην Ελλάδα είμαστε ρατσιστές».
Υπέρ της θέσης ότι «Στην Ελλάδα είμαστε ρατσιστές» θα επιχειρηματολογήσει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλιανάτος και ο Κωστής Παπαϊωάννου, τ. πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.
Κατά της άποψης, θα ταχθεί η Βασιλική Γεωργιάδου, καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου, ενώ το όνομα του δεύτερου ομιλητή θα ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναφέρει το δελτίο Τύπου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Το ντιμπέιτ διοργανώνει η εταιρεία «Intelligence Squared Greece», σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και με συντονιστή το δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτίθεται να καταψηφίσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ελέω Γροιλανδίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442