Με σοβαρές καταγγελίες η παραίτηση μέλους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Εξελίξεις φαίνεται να σηματοδοτούνται στο χώρο των δικαστών και εισαγγελέων μετά την παραίτηση του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκου Σαλάτα. Προηγήθηκαν καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε όσα είχαν αποφασιστεί κατά τις εργασίες της συνέλευσης.
Εξελίξεις φαίνεται να σηματοδοτούνται στο χώρο των δικαστών και εισαγγελέων μετά την παραίτηση του μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκου Σαλάτα. Προηγήθηκαν καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, ότι δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε όσα είχαν αποφασιστεί κατά τις εργασίες της συνέλευσης.
«Δυστυχώς διαπίστωσα την εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα» των δικαστών, υπογραμμίζει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Σαλάτας, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι παραιτήθηκε «προκειμένου να μην είναι συμμέτοχος σε καμιά περίπτωση του διαφαινόμενου εκφυλισμού και υποβάθμισης του συνδικαλισμού ως πυλώνος της Δημοκρατίας».
Σημειώνεται ότι πριν την παραίτηση του κ. Σαλάτα είχε προηγηθεί ψήφισμα τεσσάρων δικαστών, που κατήγγειλαν την αλλοίωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕ.
Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών, οι Χριστόφορος Σεβαστίδης, Κωνσταντίνος Σαργιώτης και Χαράλαμπος Σεβαστίδης, είναι μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη, η Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης.
Στο επίμαχο ψήφισμα της ΓΣ της ΕΔΕ αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ έχει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να ανακαλέσει τις κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος, οι οποίες παρατάθηκαν μέχρι 10 Νοεμβρίου 2010, ενώ σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες η απόφαση, η οποία ελήφθη από τους δικαστές και εισαγγελείς, ήταν ότι η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση των δικαστών μετά την 10η Νοεμβρίου 2012.
Επιπρόσθετα, αναφέρεται, ότι στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνεται η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των δύο Μνημονίων και των «εφαρμοστικών νόμων» που εκδόθηκαν στη συνέχεια. Το συνέδριο αυτό θα ήταν υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και θα συμμετείχαν Δικηγορικοί Σύλλογοι και καθηγητές των πανεπιστημίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε επιδρομές της Ρωσίας τη νύχτα
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η γυναίκα «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο – Πώς δρούσε το δίκτυο
- Η Νεοϋορκέζα influencer Λόρι Κούπερ δεν το βάζει κάτω – Συνεχίζει να φλερτάρει στα μπαρ μακριά από τα dating app
- Πόσο «αξίζει» ο Bad Bunny;
- Καρπενήσι: Ακέφαλη σορός χωρίς ρούχα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που έπεσε σε γκρεμό
- Super Bowl: Οι Seahawks ξανά στην κορυφή του NFL με επιβλητική νίκη επί των Patriots (vids)
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- Ο Ντάριο Σάριτς έμεινε ελεύθερος: Η waiver list, o Παναθηναϊκός και η επιστροφή στη Euroleague
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442