Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στην φετινή Ευρωλίγκα καθώς ηττήθηκε με 85-78 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πάλεψε μόνος του απέναντι στους ψηλούς των Μερένγκες και ήταν ασταμάτητος αφού σημείωσε 23 πόντους (9/9 διπ., 5/7 β.), αλλά βρήκε σε τρελά κέφια βρέθηκε και ο Ρούντι Φερνάντεθ που σημείωσε επίσης 23 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τουτον Μίροτιτς με 18 πόντους.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις του στην φετινή Ευρωλίγκα καθώς ηττήθηκε με 85-78 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πάλεψε μόνος του απέναντι στους ψηλούς των Μερένγκες και ήταν ασταμάτητος αφού σημείωσε 23 πόντους (9/9 διπ., 5/7 β.), αλλά βρήκε σε τρελά κέφια βρέθηκε και ο Ρούντι Φερνάντεθ που σημείωσε επίσης 23 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τουτον Μίροτιτς με 18 πόντους.
Ο Πράσινος αποσυντονισμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα αντιμετωπίστηκε δραστικά χάρη στα «αντανακλαστικά» των Διαμαντίδη-Σχορτσανίτη, οι οποίοι κατάφεραν να «δέσουν» την άμυνα του Παναθηναϊκού και έβαλαν τους κυπελλούχους Ελλάδας και πάλι στο παιχνίδι.
Ο πρώην ΝΒΑερ και εκ των αστέρων της Εθνικής Ισπανίας, Ρούντι Φερνάντεθ, μπήκε… ορεξάτος και με προσωπικό σόου (8π., 2 σερί τρίποντα) έγραψε στον φωτεινό πίνακα το 8-0.
Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε περίπου 4 λεπτά για να πετύχει το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό καλάθι, το οποίο ήρθε δια χειρός Σχορτσιανίτη (8-2). Οι Ισπανοί συνέχισαν να εκτελούν και με νέο τρίποντο του Γιουγ κράτησε τη διψήφια διαφορά 19-9 (17′). Ωστόσο, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού από τα 6.75 και ο Σχορτσανίτης κοντά στο καλάθι έτρεξαν σερί 9-0 και μείωσαν σε 19-18.
Ένα καλάθι και φάουλ, πάντως του Ρέγες, έδωσε ανάσα στη Ρεάλ, που μπήκε στη δεύτερη περίοδο στο +2 (22-20). Εντυπωσιακή άμυνα από τον Παναθηναϊκό (έφτασαν τα 13 λάθη οι γηπεδούχοι), αστοχία από τη Ρεάλ από τα 6.75 (3/14 στο ημ.) και εξαιρετικές συνεργασίες της παλιοφρουράς των «πρασίνων» (Διαμαντίδης-Τσαρτσαρής) συνέθεσαν το δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός «εγκλώβισε» τους Ισπανούς και επέβαλε το ρυθμό του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +9 (44-35).
Η έλλειψη διάρκειας του Παναθηναϊκού έκανε την επανεμφάνιση της στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, με τους Ισπανούς να βρίσκουν λύσεις από τον 20χρονο Νίκολα Μίροτιτς και να τρέχουν επιμέρους σκορ 13-2, ανακτώντας το προβάδισμα (48-46, στο 26′).
Ωστόσο, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκαν λύσεις, έκοψαν τα πικ εν ρολ των Ισπανών και με τους Σχορτσανίτη (6π. στο γ’ δεκ.) μέσα στη ρακέτα και τους Μπράμος, Τσαρταρή από τα 6.75 παρέμειναν στη θέση του οδηγού στη λήξη της περιόδου (60-59).
Η απουσία του Σχορτσανίτη (4 φάουλ) στον… επίλογο του αγώνα, δεν καλύφθηκε επαρκώς από τον Άρμστρονγκ, με τους Ισπανούς να κερδίζουν τις μάχες της ρακέτας και να ξεφεύγουν με 71-67, στο 35′. Ο Μίροτιτς ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ (78-71), ο Σχορτσανίτης επέστρεψε στο παρκέ, αλλά ήταν πλέον αργά, με τη Ρεάλ να φτάνει στο τελικό 85-78.