Πόλεμο με το Ισραήλ περιμένουν οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Σε στρατιωτικό χτύπημα εκτιμά ο επικεφαλής των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» ότι θα εξελιχθούν οι απειλές του Ισραήλ, δηλώνοντας ανοικτά ότι «θα γίνει πόλεμος, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πού». «Εάν το Ισραήλ ξεκινήσει κάτι, θα καταστραφεί» τόνισε ο αξιωματούχος.
Σε στρατιωτικό χτύπημα εκτιμά ο επικεφαλής των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» ότι θα εξελιχθούν οι απειλές του Ισραήλ, δηλώνοντας ανοικτά ότι «θα γίνει πόλεμος, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πού».
Οι αναφορές του επικεφαλής των Φρουρών, Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι, στο πλαίσιο στρατιωτικής έκθεσης στην Τεχεράνη γίνονται ενώ οι ενισχύονται οι φόβοι πως το Ισραήλ θα πλήξει ιρανικές εγκαταστάσεις ίσως ακόμη και πριν τις αμερικανικές εκλογές, όπως σημειώνει το Reuters.
Οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών έχουν ανέβει, με την Τεχεράνη να προειδοποιεί πως σε περίπτωση χτυπήματος θα αντεπιτεθεί όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά πιθανώς και σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.
«Οι απειλές τους δείχνουν μόνο πως η εχθρότητά τους απέναντι στο Ισλάμ και την επανάσταση είναι σοβαρή, και πως τελικά αυτή η εχθρότητα θα οδηγήσει σε σύγκρουση» είπε ο Τζαφάρι, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
«Πόλεμος θα γίνει, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πού και πότε» δήλωσε. «Το Ισραήλ επιδιώκει πόλεμο μαζί μας, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα γίνει, προς το παρόν βλέπουν τον πόλεμο ως μοναδική μορφή σύγκρουσης» είπε ο Τζαφάρι.
Ο ίδιος ανέφερε πως οι ιρανικές αρχές ενισχύουν τις αμυντικές δυνατότητες του ιρανικού στρατού, λέγοντας πως «εάν το Ισραήλ ξεκινήσει κάτι, θα καταστραφεί».
Στο παρελθόν, το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει υπό κατασκευή πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράκ («Επιχείρηση Βαβυλώνα» του 1981) και έχει προχωρήσει σε παρόμοιο χτύπημα σε βάρος της Συρίας (το 2007).