
Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Μετά την πληρωμή των επισκέψεων Ιουνίου προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, οι γιατροί ανακοίνωσαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν ακόμα τεράστια χρέη και ζητούν άμεση έναρξη διαλόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμά.
Μετά την πληρωμή των επισκέψεων Ιουνίου προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, οι γιατροί ανακοίνωσαν την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν ακόμα τεράστια χρέη και ζητούν άμεση έναρξη διαλόγου με τον αναπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμά.
Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους ιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1,1 δισ. ευρώ για τα έτη 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.
Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι:
- Ζητούμε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του οργανισμού και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τις έχουν για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας.
- Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 1,1 δισ. ευρώ με αντίστοιχες ποινικές ρήτρες, και νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης συμψηφισμού με φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ιατρών.
- Αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 260 εκατ. ευρώ μέχρι και τον Ιούλιο και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.
- Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων.
- Παρουσία εκπροσώπου της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στο ΔΣ του οργανισμού.
- Πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και των εργασιακών σχέσεων των ιατρών με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
- Άμεσα μέτρα περιστολής της αλόγιστης και πέρα από κάθε λογική φαρμακευτικής δαπάνης του οργανισμού, που αποτελεί το 63% του προϋπολογισμού του οργανισμού, σε αντίθεση με την ιατρική που είναι μόλις 1,8%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
- ΔΟΑΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επανασύνδεσης του πυρηνικού σταθμού με το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Ζαπορίζια
- Super League: Η βαθμολογία μετά την 17η αγωνιστική (pic)
- Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Ανάσα για τους Περιστεριώτες στο Πανθεσσαλικό
- LIVE: Μπράιτον – Μπόρνμουθ
- Έτος καταστροφής το 2025 για τα κρυπτονομίσματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)










































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442