Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΘ, μιλά το Σάββατο στο «Ι.Βελλίδης»
Την ανάγκη να οργανώσει η κοινωνία την αντίσταση της απέναντι στη ραγδαία λαίλαπα των μέτρων και την αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που τη χρειάζονται, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και άλλων κοινωνικών φορέων στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την 77η ΔΕΘ, το απόγευμα θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» και το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.
Την ανάγκη να οργανώσει η κοινωνία την αντίσταση της απέναντι στη ραγδαία λαίλαπα των μέτρων και την αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που τη χρειάζονται, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και άλλων κοινωνικών φορέων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο και τους αντιπρυτάνεις, Γιάννη Παντή, Δέσπω Λιάλιου και Σοφία Κουϊδου, και το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο και αντιδημάρχους.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ζούμε την αποδιάρθρωση όσων θεωρούσαμε δεδομένα τις τελευταίες δεκαετίες και οι κυβερνώντες θεωρούν «μεταρρυθμίσεις» το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, θεωρούν «διαρθρωτικές αλλαγές» την κατάργηση του κράτους πρόνοιας, την εμπορευματοποίηση βασικών αγαθών, το τσάκισμα των εργαζομένων και του κοινωνικού ιστού.
Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση «αλαζονική συμπεριφορά» απέναντι στα πανεπιστήμια και την κάλεσε να σταματήσει τις συκοφαντικές επιθέσεις και τη «ρεβανσιστική εμμονή» της για την εφαρμογή ενός νόμου που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Σε ό,τι αφορά στην Αυτοδιοίκηση σημείωσε πως το πρόβλημα είναι η «ετεροδιοίκηση», καθώς έχει αρμοδιότητες, αλλά δεν έχει τους απαραίτητους πόρους.
Το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την 77η ΔΕΘ. Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης», όπου θα παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας. Στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442