Μυστικά και Ψέμματα στο Σπίτι της Αλίκης
Η ταινία σε σκηνοθεσία Τσίκο Τειζέιρα, εξιστορεί τα καθημερινά μυστικά και ψέματα στο σπίτι μιας ανδροκρατούμενης μεσοαστικής οικογένειας της σύγχρονης Βραζιλίας. Το φιλμ κέρδισε 14 βραβεία και άλλες έξι υποψηφιότητες. Μυστικά και Ψέμματα στο Σπίτι της Αλίκης Διάρκεια: 92′ Παραγωγή: Βραζιλίας Παίζουν: Καρλα Ρίμπας, Μπέρτα Ζεμελ, Βινίσιους Ζιν Σκηνοθέτης: Τσίκο Τεϊζέιρα Η Άλις είναι σαράντα […]
Μυστικά και Ψέμματα στο Σπίτι της Αλίκης
Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Βραζιλίας
Παίζουν: Καρλα Ρίμπας, Μπέρτα Ζεμελ, Βινίσιους Ζιν
Σκηνοθέτης: Τσίκο Τεϊζέιρα
Η Άλις είναι σαράντα χρόνων και δουλεύει σαν μανικιουρίστα σε κομμωτήριο. Μένει σ’ ένα διαμέρισμα στα προάστια του Σάο Πάολο με την μητέρα της, την Ντόνα Τζασίρα, τον άντρα της και τους τρεις γιους της. Ο μεγαλύτερος γιος, ο Λούκας, είναι ένας συντηρητικός νεαρός από κούνια.
Είναι μόνιμος στο στρατό και ονειρεύεται να γίνει λοχαγός. Ο μεσαίος γιος, ο Εντίνιο, είναι ο αγαπημένος εγγονός της γιαγιάς αν και δεν συμμερίζεται την εμμονή του για την αγορά ενός ζευγαριού αθλητικών παπουτσιών κι ενός γουόκμαν.
Ο μικρότερος, ο Ζούνιορ, είναι ένας εύθραυστος έφηβος που αγαπάει υπερβολικά την μητέρα του Άλις. Το πρότυπό του είναι ο Λούκας και όπως οι περισσότεροι σ’ αυτή την ηλικία, βασανίζεται από το ξύπνημα της σεξουαλικότητάς του.
Ύστερα από είκοσι χρόνια γάμου, για την Άλις και τον άντρα της υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια συμφιλίωσης. Ο άντρας του σπιτιού διατηρεί σχέσεις με σχεδόν ανήλικα κορίτσια, ενώ η Άλις προσποιείται ότι δεν βλέπει.
Κάποια στιγμή συναντά τον εφηβικό της φίλο και αρχίζει ξανά ένα ειδύλλιο, ενώ παράλληλα γεννιούνται μέσα της όνειρα για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον. Ακόμη μια φορά δημιουργεί ψευδαισθήσεις, που θα την οδηγήσουν στο πουθενά.
- Ο έρωτας της Τζέιν Φόντα και του Τεντ Τέρνερ – «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τσακωμούς»
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- «Κιβωτός του Κόσμου»: Να κάτσουν στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για οικονομικά αδικήματα ζητά ο εισαγγελέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442