Προς το φθινόπωρο οι αποφάσεις για τα μέτρα 11,6 δισ. ευρώ
Να παραπέμψουν προς εξέταση για τον Σεπτέμβριο τη λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, κάτι που φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, και να μην προχωρήσουν σε 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αποφάσισαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, κατά τη συνεδρίαση της άτυπης τριμερούς επιτροπής
Να παραπέμψουν προς εξέταση για τον Σεπτέμβριο τη λήψη μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, κάτι που φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, και να μην προχωρήσουν σε 150.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αποφάσισαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, κατά τη συνεδρίαση της άτυπης τριμερούς επιτροπής την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.
Στην επιτροπή συμμετέχουν οι Ευ.Μεϊμαράκης και Χρ.Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ.Σκανδαλίδης και Στ.Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ.Χατζησωκράτης και Σ.Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.
Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν στην ανάγκη να μην γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά να επιδιωχθεί η μείωση των κρατικών δαπανών εν όψει των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Ακόμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προσπάθεια για την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας από το 1 σε 2 έτη.
Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποφασίστηκε να υπάρξουν αλλαγές και ειδικότερα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ εξετάζεται και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις.
Επίσης, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων συμφώνησαν στην ανάγκη διαπραγμάτευσης για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά μια επιπλέον διετία, με αλλαγή της σύνθεσης των μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων.
Δηλαδή, οι περικοπές ύψους 11,6 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί ως το 2014, προτείνεται να επεκταθούν με ορίζοντα το 2016. Σε αυτό το αίτημα φαίνεται ότι θα συμφωνήσουν και οι πιστωτές της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442