Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλες τις Κοινότητες του, με στόχο την εξοικίωση των παιδιών με την γαστρονομία.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε όλες τις Κοινότητες του, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την γαστρονομία.
Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σεμικρούςchefκαιζαχαροπλάστες, με τηνκαθοδήγησητων ειδικώνκαι για δύο ώρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους, χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, παίζοντας με τις πρώτες ύλες και «εξετάζοντας» τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.
Ενδεικτικά, για να πάρετε μία γεύση, τα παιδιά θα φτιάξουν :
Cheesecake φρούτων εποχής
Μπάρες δημητριακών
Γλυκές τάρτες
Υγιεινή Παραμυθοσαλάτα
Αλμυρα Ταρτάκια με κρέμα φιλαδέλφεια, πιπεριές Φλωρίνης και άνιθο
Κουλουράκια δημητριακών με βρώμη, ταχίνι, μέλι, καρύδια
Open face sandwich με ζαμπόν, τυρί και ρόκα σε λευκή μπαγκέτα
Τρουφάκια & Πασταφλωράκια
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Τα παιδιά στην κουζίνα» έχει ως εξής:
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού (6 έως 12 ετών) και η συμμετοχή σε αυτές θα γίνεται μέσω κράτησης στη γραμματεία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ομάδα των εθελοντών που θα συμβάλει στη διεξαγωγή των παιδικών εργαστηρίων γίνεται μέσω του link: http://foodfestival.thessaloniki.gr/volunteer/
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.