Για τον ηθοποιό Μάικλ Φασμπέντερ, η προσοχή που δίνει ο Ρίντλεϊ Σκοτ στις λεπτομέρειες της σχεδίασης για την επιφάνεια του πλανήτη, στον οποίο προσγειώνεται ο Προμηθέας, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου. «Προμηθέας»: Η ταινία – η υπόθεση – το trailer “Έχετε επισκεφθεί το Stage-007;» ρωτάει με δυσπιστία ο Μάικλ Φασμπέντερ μιλώντας για την […]
Για τον ηθοποιό Μάικλ Φασμπέντερ, η προσοχή που δίνει ο Ρίντλεϊ Σκοτ στις λεπτομέρειες της σχεδίασης για την επιφάνεια του πλανήτη, στον οποίο προσγειώνεται ο Προμηθέας, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου.
“Έχετε επισκεφθεί το Stage-007;» ρωτάει με δυσπιστία ο Μάικλ Φασμπέντερ μιλώντας για την εμπειρία του από τα γυρίσματα του «Προμηθέα», του sequel του «Alien», δια χειρός Ρίντλει Σκοτ.
«Αν όχι πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το… απευθυσμένο του σύμπαντος, όπως συνηθίζω να το λέω!»
«Αυτό που είναι φανταστικό με το Ρίντλει Σκοτ είναι ότι, αν μπορεί να λειτουργήσει κάτι, θα το κάνει ακόμα και σ’ ένα τεντωμένο σκοινί, τοποθετώντας μια μικρή μπλε οθόνη στην άκρη της σκηνής. Γνωρίζει την τεχνολογία αλλά αυτό που πραγματικά είναι φανταστικό με αυτόν, είναι ότι είναι πολύ πρωτόγονος. Ακόμα και στην περίπτωση της τεχνολογίας που απαιτείται στην συγκεκριμένη ταινία, νιώθεις ότι πρόκειται για κάτι απολύτως πραγματοποιήσιμο».
Το να έχεις οπτικό πεδίο 360o στο set είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μας εξηγεί.
«Το να έχεις όλα αυτά τα πράγματα γύρω σου, σε βοηθάει, δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι ακριβώς σαν να βάζεις το κοστούμι σου. Ή όπως όταν παίζεις ένα ιστορικό έργο και περιστοιχίζεσαι από αυθεντικά πράγματα εκείνης της εποχής που εξελίσσεται η πλοκή. Όλα αυτά σε βοηθούν να δημιουργήσεις την επιπλέον διάσταση του χαρακτήρα. Αν δεν υπάρχουν πρέπει να το δουλέψεις. Είναι πιο εύκολο όμως να τα έχεις γιατί πολύ απλά αφαιρείται ένα μικρό κομμάτι από τη δουλειά που έχεις να κάνεις».
Ο Μάικλ Φασμπέντερ γεννήθηκε το 1977 στη Γερμανία, μεγάλωσε στο Κιλάρνεϊ της Ιρλανδίας και σπούδασε στο Drama Centre. Η καριέρα του στην υποκριτική ξεκίνησε από την τηλεόραση, με ρόλους σε γνωστές σειρές, όπως η επική παραγωγή των Τομ Χανκς και Στίβεν Σπίλμπεργκ ”Band of Brothers” και το ”Murphy’s Law”.
Το 2006 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με τους ”300” του Ζακ Σνάιντερ.
Η συγκλονιστική ερμηνεία του στην ταινία ”Hunger”, η οποία βραβεύτηκε με τη Χρυσή Κάμερα στις Κάννες, τράβηξε την προσοχή κοινού και κινηματογραφικής βιομηχανίας, χαρίζοντάς παράλληλα αρκετά βραβεία από διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Για την τελευταία ταινία του Στιβ ΜακΚουίν, “Shame”, κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο 68ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ συμμετέχει και στο “Haywire” του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Προσεχώς θα τον δούμε στο “Twelve Years a Slave”, τη νέα δραματική ταινία εποχής του Στιβ ΜακΚουίν δίπλα στον Μπρατ Πιτ – με τον οποίο αναμένεται να συμπρωταγωνιστήσει και στο νέο project του Ρίντλεϊ Σκοτ, “The Councelor”, σε σενάριο του Κόρμακ ΜακΚάρθι, μαζί με τις Κάμερον Ντίαζ και Πενέλοπε Κρουζ.
Η ταινία «Προμηθέας» προβάλλεται από τις 5 Ιουνίουμόνο σε 3D σε επιλεγμένους κινηματογράφους και από τις 7 Ιουνίου σε όλους τους κινηματογράφους.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας