Σε «κοινή δράση» καλεί ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους η Λούκα Κατσέλη
Την ανάγκη να υπάρξει συστράτευση «όλων των γνήσιων προοδευτικών δυνάμεων» τονίζει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, σε επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Φώτη Κουβέλη και την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων. Τους καλεί σε συνάντηση, ελπίζοντας «ότι θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και γιατί όχι κοινή δράση».
Την «επιτακτική» ανάγκη για «συνεννόηση και συστράτευση όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση» τονίζει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.
Παράλληλα, τους καλεί σε συνάντηση «χωρίς χρονοτριβή» και «με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και, γιατί όχι, κοινή δράση».
Στην επιστολή, η κ.Κατσέλη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Κοινωνική Συμφωνία από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, υποστήριξε ένα τρίπτυχο βασικών επιδιώξεων:
- Ανατροπή της πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας του Μνημονίου που οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση.
- Πρόταξη ενός ρεαλιστικού, προοδευτικού Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας που μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με τους εταίρους μας.
- Συγκρότηση μιας ισχυρής συμπαράταξης όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα στηρίζεται και θα κινητοποιεί μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442