Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτεια με τρίτες εκλογές, ξεκαθαρίζει ο Φ.Κουβέλης
Σφοδρή επίθεση κατά της δεξιάς που «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», αλλά και της «ανεύθυνης αριστεράς που ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος. Έκανε λόγο για προσπάθεια να στηθεί μια «καρικατούρα δικομματισμού» και τόνισε ότι ο λαός αυτή τη φορά θέλει καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις και όχι συνθήματα. Ξεκαθάρισε πάντως: «δεν θα επιτρέψουμε να πάει η χώρα σε περιπέτεια με εκλογές».
Σφοδρή επίθεση κατά της δεξιάς που «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», αλλά και της «ανεύθυνης αριστεράς που ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος. Έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού» και τόνισε ότι ο λαός αυτή τη φορά θέλει καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις και όχι συνθήματα.
«Οι συσπειρωμένες δυνάμεις της ‘δεξιάς πολυκατοικίας’ ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.
Στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αυτή η αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. Αυτή η αριστερά την μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση. Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές ‘επιθέσεις φιλίας’».
Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να κυβερνήσει και «θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης».
Ο κ. Κουβέλης έθεσε το δικό του δίλημμα για τις εκλογές, που είναι «σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι ο λαός αυτή τη φορά θέλει καθαρές δεσμεύσεις και εξηγήσεις, «να ακούσει περισσότερο τα προγράμματα και λιγότερο τα συνθήματα».
Παρουσίασε, επίσης, τις δεσμεύσεις του για νέα μέτρα τον Ιούνιο του 2012:
- Περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο μείωση 4 δισ.που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, φαρμακευτική δαπάνη και ότι αφορά στη δημόσια διοίκηση, μόνο κατά το σημαντικό σκέλος της καταπολέμησης της σπατάλης και της ανορθολογικής διαχείρισης πόρων και όχι με περικοπές μισθών και δαπανών στο κοινωνικό κράτος.
- Καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. του ποσού των δημόσιων προμηθειών.
- Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ.
Καταλήγοντας είπε: «Σε ό,τι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442