Αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο
Αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου η δίκη της Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να τη δικάσει ερήμην, καθώς η πρώην πρωθυπουργός, αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο λόγω της κατάστασης της υγείας της.
Αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου η δίκη της Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να τη δικάσει ερήμην, καθώς η πρώην πρωθυπουργός, αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο λόγω της κατάστασης της υγείας της.
«Το δικαστήριο θεωρεί αδύνατο να εξετάσει την υπόθεση ερήμην της Τιμόσενκο» τόνισε ο δικαστής λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία μετατέθηκε τελικά για τις 21 Μαΐου.
Η δίκη είχε αρχίσει στις 19 Απριλίου και την επομένη αναβλήθηκε για τις 28 Απριλίου. Η Τιμόσενκο αρνείται να παραστεί σε αυτήν, καθώς παραπονείται για δυνατούς πόνους στην πλάτη που την υποχρεώνουν να παραμένει κλινήρης.
Εξάλλου, η 51χρονη Τιμόσενκο, η οποία εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης και καταγγέλλει την πολιτική δίωξή της, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα από δεσμοφύλακες και άρχισε απεργία πείνας, η οποία συνεχίζεται για ένατη ημέρα σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442