Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε νέα συνάντηση την Κυριακή καλεί τους ναυτεργάτες η Άννα Διαμαντοπούλου

Σε νέα συνάντηση την Κυριακή καλεί τους ναυτεργάτες η Άννα Διαμαντοπούλου

Κάλεσμα για νέα συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της ΠΝΟ η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου είπε χαρακτηριστικά ότι «ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή». Η υπουργός είπε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Κάλεσμα για νέα συνάντηση το απόγευμα της Κυριακής απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της ΠΝΟ η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου είπε χαρακτηριστικά ότι «ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή».

Σε επιστολή που έστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γ.Χαλά, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Θεωρώντας υποχρέωσή μου τόσο την εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου όσο και την υπεράσπιση των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας, σας καλώ σε συνάντηση αύριο Κυριακή 08/4 στις 17.00, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας»

Το Σάββατο, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, το Σάββατο, η υπουργός επανέλαβε ότι στο διάλογο με την Ομοσπονδία, προσήλθαν η ίδια μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο (Υγείας) και Γιώργο Κουτρουμάνη (Εργασίας) και κατατέθηκαν εκ νέου γραπτώς οι προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

Σχετικά με τον Οίκο Ναύτου, είπε ότι ο κ. Λοβέρδος έχει καλέσει από την πλευρά του σε νέα συνάντηση τους ναυτεργάτες, τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου, «μέχρι τελικής πτώσεως» όπως υπογράμμισε, όμως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

Αναγνώρισε ότι οι ναυτεργάτες έχουν σε πολλά θέματα δίκιο, όπως επίσης και το γεγονός ότι κακώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατήργησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Είδα τα θέματα σε βάθος και πιστεύω ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου το υπουργείο» τόνισε, εξηγώντας όμως ότι αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι η εμπορική ναυτιλία και οι επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ -η οποία ψηφίστηκε στη Ολομέλεια την Πέμπτη- και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Έκκληση να μην γίνει η απεργία τη Μεγάλη Εβδομάδα έκανε το Σάββατο και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα.

«Οι ακτοπλοϊκές γραμμές πρέπει να μείνουν ανοιχτές.Μια απεργία μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη νησιωτική Ελλάδα και τον τουρισμό» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο