Σάββατο 09 Μαϊου 2026
weather-icon 20o
Αύξηση του κόστους δανεισμού στην Ισπανία σε δημοπρασία ομολόγων

Αύξηση του κόστους δανεισμού στην Ισπανία σε δημοπρασία ομολόγων

Κεφάλαια ύψους 2,6 δισ. ευρώ άντλησε την Τετάρτη η Ισπανία από τη δημοπρασία ομολόγων, ωστόσο το κόστος δανεισμού αυξήθηκε σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις, καθώς, όπως φαίνεται, περιορίζονται σταδιακά οι ευνοϊκές επιπτώσεις από τις ενέσεις ρευστότητας της ΕΚΤ με τα τριετή δάνεια προς τις τράπεζες. Σημειώνεται ότι η Ισπανία αναζητούσε σήμερα κεφάλαια από 2,5 έως 3,5 δισ. ευρώ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Κεφάλαια ύψους 2,6 δισ. ευρώ άντλησε την Τετάρτη η Ισπανία από τη δημοπρασία ομολόγων, ωστόσο το κόστος δανεισμού αυξήθηκε σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις, καθώς, όπως φαίνεται, περιορίζονται σταδιακά οι ευνοϊκές επιπτώσεις από τις ενέσεις ρευστότητας της ΕΚΤ με τα τριετή δάνεια προς τις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία αναζητούσε σήμερα κεφάλαια από 2,5 έως 3,5 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, πούλησε ομόλογα λήξεως Ιανουαρίου 2015 με επιτόκιο 2,89% έναντι 1,44% στις 15 Μαρτίου και ομόλογα λήξεως Οκτωβρίου 2016 με επιτόκιο 4,319% έναντι 3,376% την 1η Μαρτίου.

Ακόμα, πούλησε ομόλογα λήξεως Οκτωβρίου 2020 με επιτόκιο 5,338%.

Σημειώνεται ότι μετά την πρώτη δημοπρασία των τριετών δανείων (LTRO) της ΕΚΤ προς τις ευρωτράπεζες, τον περασμένο Δεκέμβριο (η δεύτερη και τελευταία έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου), το κόστος δανεισμού είχε μειωθεί έως 0,95%, ενώ οι τοποθετήσεις των ισπανικών τραπεζών σε κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν σε 220 δισ. ευρώτον Ιανουάριο, από 178 τον περασμένο Νοέμβριο.

Μετά τις δημοπρασίες των ισπανικών ομολόγων, το ευρώ υποχώρησε χαμηλότερα κατά 0,50% σε 1,3173 δολάρια, ενώ οι αποδόσεις των ισπνικών τίτλων αυξήθηκαν, όπως και το spread με τους αντίστοιχους γερμανικούς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς ανέβηκε στο 5,60% από 5,45% την Τρίτη, ενώ το spread διευρύνθηκε στις 378 μονάδες βάσης, υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) σημείωσαν άνοδο 20 μονάδων στις 457 μονάδες βάσης. Ανοδικά κινούνται και τα ιταλικά CDS (+25 σε 407 μονάδες).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 09 Μαϊου 2026
Cookies