Σε δημοπρασία βγαίνουν προκηρύξεις των ιταλικών «Ερυθρών Ταξιαρχιών»
Προκηρύξεις της ιταλικής οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες», μερικές από τις οποίες αφορούν την απαγωγή και τη δολοφονία του Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού, Άλντο Μόρο, θα βγουν σε δημοπρασία στις 29 Μαρτίου. «Πολύ κυνική μου φαίνεται αυτή η κίνηση» σχολίασε η κόρη του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού.
Προκηρύξεις της ιταλικής οργάνωσης «Ερυθρές Ταξιαρχίες», μερικές από τις οποίες αφορούν την απαγωγή και τη δολοφονία του Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού, Άλντο Μόρο, θα βγουν σε δημοπρασία στις 29 Μαρτίου.
Οι 17 προκηρύξεις, οι οποίες γράφτηκαν και διανεμήθηκαν από το 1974 έως το 1978, θα βγουν σε δημοπρασία στο Μιλάνο με τιμή εκκίνησης τα 1.700 ευρώ για το σύνολό τους.
Μεταξύ των ντοκουμέντων αυτών περιλαμβάνεται η προκήρυξη της 15ης Απριλίου 1978 που ανακοίνωνε ότι «η ανάκριση του κρατούμενου Άλντο Μόρο τελείωσε» και πως αυτός ο τελευταίος «είναι ένοχος και καταδικάσθηκε συνεπώς σε θάνατο».
Ο Άλντο Μόρο απήχθη στις 16 Μαρτίου 1978 στη Ρώμη από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, που δολοφόνησαν τους πέντε σωματοφύλακές του. Η σορός του βρέθηκε μέσα στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου, 55 ημέρες αργότερα.
«Αυτή η δημοπρασία μου φαίνεται πολύ κυνική» αντέδρασε η Ανιέζε Μόρο, η κόρη του Άλντο Μόρο, μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa.
Οι επιχειρήσεις των Ερυθρών Ταξιαρχιών στοίχισαν τη ζωή σε 415 ανθρώπους στη διάρκεια περίπου 15.000 επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από το 1969 έως το 1988.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442