Κέρδη 1,35% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, στον απόηχο της αναβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Fitch. Ωστόσο ο τραπεζικός κλάδος έπαψε να ηγείται της ανόδου, αφού η πρόθεση της Alpha για ανάκληση του σχεδίου συγχώνευσης με την Eurobank και η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις του PSI στον κλάδο, φαίνεται ότι επηρέασαν αρνητικά τους επενδυτές Μοχλό της ανόδου της αγοράς αποτέλεσαν οι μετοχές της Coca Cola 3E και του ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών με άνοδο 1,35%, έκλεισε στις 744,77 μονάδες.
Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, στον απόηχο της αναβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Fitch.
Ωστόσο προς τα μέσα της συνεδρίασης ο τραπεζικός κλάδος έπαψε να ηγείται της ανόδου, αφού η πρόθεση της Alpha Bank για ανάκληση του σχεδίου συγχώνευσης με την Eurobank και η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις του PSI στον κλάδο, φαίνεται ότι επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία των επενδυτών.
Μοχλό της ανόδου της αγοράς αποτέλεσαν οι μετοχές της Coca Cola 3E και του ΟΤΕ, ενώ με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές (-2,21%), παρά την αρχική άνοδο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταγράφοντας άνοδο 1,35%, έκλεισε στις 744,77 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο έως και 2,64%, σημειώνοντας ανώτερη τιμή στις 754,27 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 62,061 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,45%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+6,24%) και των Τηλεπικοινωνιών (+5,04%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,21%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,80%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola 3E (+6,40%), του ΟΤΕ (+5,04%), των ΕΛΠΕ (+1,91%) και της Βιοχάλκο (+1,83%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Τ.Τ (-4,41%), της Πειραιώς (-4,03%), της Ελλάκτωρ (-3,20%), της Eurobank (-3,00%) και της Alpha Bank (-2,82%).
Ανοδικά κινήθηκαν 78 μετοχές, 58 πτωτικά και 37 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Alpha Trust Ανδρομέδα +21,94%, HOL +19,80%, Attica Συμμετοχών +19,44% και Τεγόπουλος +17,65%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΚΡΕΚΑ -17,78%, Σάνυο -17,14%, Yalco -14,18% και Αλφα Γκρίσιν -13,93%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξύπνησες στα άγρια χαράματα; Έξι τρόποι για να σε πάρει πάλι ο ύπνος
- «Καυτός» Ελ Κααμπί: Ο Μαροκινός έχει περισσότερα γκολ από πέντε ομάδες της Super League
- Καιρός: Συννεφιασμένος την Κυριακή με σημάδια βελτίωσης – Πότε και πού αναμένονται βροχές και χιόνια
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
- Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της ήταν «προσφορά Black Friday»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)











































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442