Σκοτώθηκαν 23 μέλη της Αλ Κάιντα σε αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη
Νεκρά έπεσαν 23 μέλη και ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα από αεροπορικές επιδρομές κατά που σημειώθηκαν σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Μπάιντα στον νότο της Υεμένης. Οι επιδρομές είχαν στόχο θέσεις της οργάνωσης στο Αλ-Μάχνακ, Αλ-Ντόκι και Αλ-Μαχμούντ, τρία χωριά δυτικά της πόλης Μπάιντα, περίπου 130 χλμ. νοτιοανατολικά της Σαναά.
Νεκρά έπεσαν 23 μέλη και ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα από αεροπορικές επιδρομές κατά που σημειώθηκαν σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Μπάιντα στον νότο της Υεμένης.
Οι επιδρομές είχαν στόχο θέσεις της οργάνωσης στο Αλ-Μάχνακ, Αλ-Ντόκι και Αλ-Μαχμούντ, τρία χωριά δυτικά της πόλης Μπάιντα, περίπου 130 χλμ. νοτιοανατολικά της Σαναά.
«Οχήματα που χρησιμοποιούσε η Αλ Κάιντα καταστράφηκαν» δήλωσε κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι την ώρα της επίθεσης οι ένοπλοι της Αλ Κάιντα μετέφεραν εξοπλισμό και όπλα για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
Σύμφωνα με κατοίκους της Μπάιντα, τις τρεις επιδρομές πραγματοποίησαν αμερικανικά αεροσκάφη.
Επιδρομές εναντίον θέσεων και μελών της Αλ-Κάιντα πραγματοποιούνται συχνά στη νότια και ανατολική Υεμένη.
Οι ΗΠΑ ουδέποτε παραδέχτηκαν ότι έχουν πραγματοποιήσει τέτοιου είδους επιδρομές, ωστόσο σε διπλωματικά έγγραφα που δημοσιοποίησε το Wikileaks γίνεται αναφορά για αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην Υεμένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442