Αρχίζει την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα «ηλεκτρονικής δίκης»
Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το πρόγραμμα της «ηλεκτρονικής δίκης», δηλαδή η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων (e-justice) στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Μέσα στα επόμενα 1,5 με 2 χρόνια θα επεκταθεί το μέτρο και σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.
Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά το πρόγραμμα της «ηλεκτρονικής δίκης», δηλαδή η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων (e-justice) στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Μέσα στα επόμενα 1,5 με 2 χρόνια θα επεκταθεί το μέτρο και σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.
Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης δικογράφων προβλέπει την αφαίρεση από τα δικαστήρια όλων των εγγράφων στην πολιτική δίκη (ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές, αυτοκίνητα, εργατικές διαφορές κ.λπ.). Τα έγγραφα θα υποβάλλονται πλέον με ηλεκτρονική μορφή από τους δικηγόρους.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 100 εκατ.ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του από πόρους του ΕΣΠΑ.
Για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος έχει συνεργαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Πρωτοδικείο Αθηνών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2011 εφαρμόζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η διαδικασία «Ταχείας Εξυπηρέτησης» (Fast Lane) για την κατάθεση δικογράφων.
Μετά τη διαδικασία αυτή οι δικηγόροι μπορούν να παραδίδουν το δικόγραφο σε ειδικό γραφείο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ την επόμενη εργάσιμη ημέρα μπορούν να το παραλάβουν μαζί με τα σχετικά αντίγραφα και τον προσδιορισμό της δικασίμου, αποφεύγοντας την συχνά πολύωρη αναμονή.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας