Το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα ίσως είναι πλαστό, λέει ο σκληρός σερίφης της Αριζόνα
Ένα νέο κεφάλαιο στη γνωστή ιστορία με το πιστοποιητικό γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα ανοίγει ο Τζο Αρπάιο, ο σκληροτράχηλος σερίφης της Αριζόνα, τουλάχιστον έτσι όπως ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του. Ο Απράιο ανακοίνωσε ότι ύστερα από έρευνα προκύπτουν σημαντικές ενδείξεις ότι το πιστοποιητικο του προέδρου ίσως είναι προίόν πλαστογραφίας.
Ένα νέο κεφάλαιο στη γνωστή ιστορία με το πιστοποιητικό γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα ανοίγει ο Τζο Αρπάιο, ο σκληροτράχηλος σερίφης της Αριζόνα, τουλάχιστον έτσι όπως ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο Απράιο ανακοίνωσε ότι ύστερα από έρευνα προκύπτουν σημαντικές ενδείξεις ότι το πιστοποιητικο του προέδρου ίσως είναι προίόν πλαστογραφίας.
Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό του προέδρου, προκειμένου να μπει τέλος στη διαμάχη για το αν γεννήθηκε ή όχι σε αμερικανικό έδαφος.
Μία από τις προϋποθέσεις για να μπορεί κανείς να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ είναι να έχει αποκτήσει με γέννηση την αμερικανική ιθαγένεια.
Το πλήρες πιστοποιητικό επιβεβαιώνει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 στη Χαβάη, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Kapiolani -πληροφορία που δεν αναφερόταν στη σύντομη μορφή του πιστοποιητικού που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμη.
«Από την έρευνά μου προκύπτει ότι το έγγραφο κατασκευάστηκε ηλεκτρονικά και δεν είναι καθόλου χάρτινο, όπως όλα τα πιστοποιητικά» αναφέρει ο σερίφης.
Ο ίδιος ο σερίφης, γνωστός για τη σκληρή στάση που τηρεί στα ζητήματα της μετανάστευσης, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για διακρίσεις κατά των λατίνων της Πολιτείας.
Αρκετοί θεωρούν ότι άνοιξε την υπόθεση προκειμένου να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης.
«Δεν το κάνω για αυτό, κάνω απλά τη δουλειά μου» απαντά ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε και η δεύτερη 17χρονη που έπεσε από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
- Δεν το πιστεύουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ – Χαμός μετά τις δηλώσεις του Άρνε Σλοτ
- Διευθυντής κλινικής ευθύνεται για τουλάχιστον 68 θανάτους – Χρησιμοποιούσε εμφύτευμα από δική του εταιρεία
- Η Τεχεράνη επιτρέπει την διέλευση κινεζικών πλοίων από το Ορμούζ
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στα Σπάτα
- Ο δημοσιογράφος Θωμάς Μαρκόπουλος πέθανε στα 34 του χρόνια
- «Ποιος διάολο πέταξε κινητό στο κεφάλι μου;»: Ελαφριά διάσειση για τον Όλι Σάικς στη σκηνή
- Ο «αρεστός» Κολόμπο, ο Σότσα, το σκάνδαλο «Frode Sportiva» και το Champions League…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 14.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kostas-exarhos-144474017-10676751-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442