Με «συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια» το άνοιγμα των ταξί
Τη διαβεβαίωση ότι η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί θα γίνει «σύμφωνα με ό,τι έχουμε πει, δηλαδή με την εφαρμογή συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων» εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές, δεδομένου ότι το σχέδιο νόμου έχει σταλεί στην τρόικα και βρίσκεται σε επεξεργασία.
Τη διαβεβαίωση ότι η απελευθέρωση της αγοράς των ταξί θα γίνει «σύμφωνα με ό,τι έχουμε πει, δηλαδή με την εφαρμογή συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων» εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης.
Εξήγησε πως στο σχέδιο νόμου έχει επαναληφθεί η διατύπωση που υπάρχει στην πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου και στο νέο οικονομικό πρόγραμμα με μία μόνο μεταβολή ως προς το χρόνο εκτελέσεως της συγκεκριμένης απόφασης.
Ο υπουργός, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες αλλαγές, δεδομένου ότι το σχέδιο νόμου έχει σταλεί στην τρόικα, προκειμένου να διατυπώσει τις παρατηρήσεις της και στη συνέχεια να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο.
Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει δημόσιος διάλογος και διαβούλευση με το συνδικάτο και τα κόμματα, έτσι ώστε όταν έρθει στη Βουλή να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
Τέλος ο κ.Βορίδης ανέφερε ως προς το θέμα των νέων αδειών ότι το νέο μνημόνιο κάνει μία αναφορά στα θέματα του αριθμού τους και του αριθμού των εδρών «σύμφωνα όμως με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γιώργος Κοροπούλης και οι «Αναμνήσεις από τη ζωή του Παπαδιαμάντη» ως αντίδοτο στη γενικευμένη λήθη
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση οι «πράσινες», για να μείνουν στο κόλπο οι «ερυθρόλευκες»
- Θεσσαλονίκη: Aπολογείται σήμερα ο 19χρονος που ήταν παρών στη δολοφονία του Κλεομένη στη Καλαμαριά
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο μπερές της «Υπολοχαγού Νατάσσα» έγινε έκθεμα σε μουσείο
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Κατασχέθηκαν 400 πίνακες εκ των οποίων 8 είναι πλαστοί
- Πούτιν: Η Μόσχα παραμένει φίλη και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης
- Τιτανομαχία Καραλή – Ντουπλάντις στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου
- Θεσσαλονίκη: Κλήσεις σε 1.750 οδηγούς για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους – Πόσο είναι το πρόστιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442