Συνάντηση IIF-πιστωτών την Πέμπτη ώστε να καταστεί άμεσα υλοποιήσιμο το PSI
Τις τελευταίες, τεχνικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του PSI θα συζητήσουν την Πέμπτη στο Παρίσι οι πιστωτές της Ελλάδας και το IIF, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, Φρανκ Βογκλ. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στις τεχνικές λεπτομέρειες έτσι ώστε, αν στο μεταξύ υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τρόϊκας, να προχωρήσει γρήγορα η ανταλλαγή, ανέφεραν στο BusinessWeek πηγές με γνώση του ζητήματος.
Τις τελευταίες, τεχνικές λεπτομέρειες για την υλοποίηση του PSI θα συζητήσουν την Πέμπτη στο Παρίσι οι πιστωτές της Ελλάδας και το IIF, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, Φρανκ Βογκλ.
Τους πιστωτές θα ενημερώσει ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, και ο Ζαν Λεμιέρ, οι οποίοι είχαν ως αργά την Τρίτη συνομιλίες με την ελληνική πλευρά.
Πρόσθεσε δε ότι «περιμένουμε τώρα την ελληνική ηγεσία να συζητήσει με την τρόικα και το Eurogroup».
Υπογράμμισε δε ότι «όλα τα στοιχεία τα οποία θα αποτελέσουν τελικά την συμφωνία εξαρτώνται από τα άλλα».
Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στις τεχνικές λεπτομέρειες έτσι ώστε, αν στο μεταξύ υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τρόϊκας, να προχωρήσει γρήγορα η ανταλλαγή, ανέφεραν στο BusinessWeek πηγές με γνώση του ζητήματος.
Επιπλέον, πηγή ανέφερε ότι οι πιστωτές θα δεχτούν κουπόνι 3,6% στα ομόλογα με διάρκεια 30 ετών που θα εκδοθούν.
Ενώ έχει συμφωνηθεί το βασικό πλαίσιο, για να κλείσει το ζήτημα απαιτείται και η συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα για το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης, ανέφερε η ίδια πηγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442