Φόρο 13,9% πληρώνει ο πολυεκατομμυριούχος Μιτ Ρόμνεϊ
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε ότι αναμένει να πληρώσει περίπου 6,3 εκατομμύρια δολάρια φόρο για έσοδα 42,5 εκατ. δολαρίων από το 2010. Ο πολυεκατομμυριούχος Μιτ Ρόμνεϊ αποφάσισε να δώσει τη φορολογική του δήλωση στη δημοσιότητα, επιχειρώντας να αντικρούσει επικρίσεις συνυποψηφίων του σχετικά με το ύψος των φόρων που καταβάλλει.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε ότι αναμένει να πληρώσει περίπου 6,3 εκατομμύρια δολάρια φόρο για έσοδα 42,5 εκατ. δολαρίων από το 2010.
Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας δήλωσαν ότι αυτό αναλογεί σε φόρο 13,9% για το 2010 και σε 15,4% για το 2011.
Η φορολογική δήλωση αναρτήθηκε την Τρίτη στο δικτυακό τόπο του πολυεκατομμυριούχου πρώην επιχειρηματία (και μορμόνου) Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος διαθέτει τρεις κατοικίες και ζει κυρίως από τα έσοδα των επενδύσεών του -για τα οποία πληρώνει φόρο μόνο 15%.
Υπενθυμίζεται ότι ο πολυεκατομμυριούχος Μιτ Ρόμνεϊ αποφάσισε να δώσει τη φορολογική του δήλωση στη δημοσιότητα, επιχειρώντας να αντικρούσει επικρίσεις συνυποψηφίων του σχετικά με το ύψος των φόρων που καταβάλλει.
«Κάποιοι θα προσπαθήσουν να βρουν κάτι για να πουν, αλλά έχουμε πληρώσει όλους τους φόρους μας και είμαι σίγουρος ότι όλος ο κόσμος θα δει πως πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό» δήλωσε την Κυριακή στο Fox News ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.
«Έμαθα κάτι από τον τελευταίο αγώνα στη Νότια Καρολίνα και αυτό ήταν ότι δεχόμουν επιθέσεις από όλες τις πλευρές. Και δεν πρόκειται να κάτσω πίσω και να βλέπω να μου επιτίθενται κάθε μέρα χωρίς να απαντάω» είπε ο Ρόμνεϊ σε ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικάνων, εν όψει των προκριματικών εκλογών στη Φλόριντα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442