Πέθανε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Τουρκίας Λευτέρης Αντωνιάδης
Πέθανε το βράδυ της Παρασκευής, σε ηλικία 86 ετών, ένας από τους θρύλους του τουρκικού ποδοσφαίρου, ο ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής Λευτέρης Αντωνιάδης (Lefter Kucukandonyadis).
Πέθανε το βράδυ της Παρασκευής, σε ηλικία 86 ετών, ένας από τους θρύλους του τουρκικού ποδοσφαίρου, ο ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής Λευτέρης Αντωνιάδης (Lefter Kucukandonyadis).
Γεννημένος το 1925 στην Κωνσταντινούπολη, ο «Λεφτέρ» αγωνίστηκε 46 φορές με την εθνική ομάδα της Τουρκίας από το 1948 ως το 1963, από τις οποίες τις εννιά ως αρχηγός και είναι μέχρι σήμερα ο δεύτερος σκόρερ του τουρκικού εθνικού συγκροτήματος με 20 γκολ, πίσω από τον Χακάν Σουκούρ.
Γνωστός ως ο «προφέσορας» του τουρκικού ποδοσφαίρου, υπήρξε εμβληματικός ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε, με την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και από το 1947 έως το 1964 αγωνίστηκε σε 615 ματς, σκοράροντας 423 γκολ.
Το 1964 ήλθε στην Αθήνα με μετεγγραφή στην ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε μόνο σε πέντε ματς και σε ηλικία 39 ετών τερμάτισε λόγω τραυματισμού την ποδοσφαιρική καριέρα του. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Φιορεντία στην Ιταλία και της Νις στη Γαλλία. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Τουρκίας που πήρε μετεγγραφή σε ευρωπαϊκή ομάδα.
Εργάστηκε ως προπονητής, αρχικά στην στο Αιγάλεω και έπειτα στη Νότια Αφρική, στη Supersport United του Γιοχάνεσμπουργκ. Το 1967 επέστρεψε στην Τουρκία και προπόνησε διάφορες ομάδες.
Ο Λευτέρης Αντωνιάδης ζούσε στη νήσο Πρίγκηπο της Κωνσταντινούπολης.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
O ΖΑΟΝ «καθάρισε» και την ΑΕΚ με 2-0 (3-2 σετ) και θα βρει μπροστά του στους τελικούς της Volley League γυναικών τον Παναθηναϊκό που νίκησε τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη με 3-1 κι έκανε επίσης το 2-0.
Όσα δήλωσαν ο Μάρκο Νίκολιτς και Ορμπελίν Πινέδα για την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βαγιεκάνο. Όσα πρέπει να κάνει η Ένωση ώστε να μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού.