Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

Μετ' εμποδίων εκτελούνται σήμερα, Σάββατο, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της χώρας λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για Κυκλάδες. Προβλήματα σε Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστό το Ρίο-Αντίρριο και η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Μετ’ εμποδίων εκτελούνται σήμερα, Σάββατο, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της χώρας λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια για Κυκλάδες. Τα κλειστού τύπου πλοία προς Αργοσαρωνικό ταξίδεψαν κανονικά, ενώ τα δελφίνια είναι δεμένα.

Από τη Ραφήνα, το πλοίο «Πηνελόπη» που αναχώρησε το πρωί για Κυκλάδες έφτασε μέχρι την Άνδρο, ενώ το απογευματινό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί. Τα δρομολόγια προς Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά.

Δεμένα τα πλοία και στο λιμάνι του Λαυρίου.

Τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές εκτελούνται κανονικά, εκτός της γραμμή Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα που είναι κλειστή. Κλειστό και το Ρίο-Αντίρριο.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για σήμερα, Σάββατο, προειδοποιώντας για ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση τη νύχτα.

Ειδικότερα για σήμερα, Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη φτάνοντας τα 9 μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα δυτικά.

Αύριο, Κυριακή, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.

Τη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

  • Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο