Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ, σύμφωνα με βρετανικά στατιστικά στοιχεία
Έρευνα για τις ώρες εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Σύμφωνα με αυτήν, τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Έλληνες (42,2 ώρες την εβδομάδα).
Έρευνα για τις ώρες εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Σύμφωνα με αυτήν, τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Έλληνες (42,2 ώρες την εβδομάδα).
Οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες)
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.
Μάλιστα, ο Guardian δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.
Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).
Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442